Francoska hotelska veriga AccorHotels s svojim vzhodnoevropskim strateškim partnerjem Orbis Hotel Group prihaja tudi v Slovenijo. Leta 2018 bodo to prvič storili v sodelovanju s Termami Maribor, svojo mrežo pa si želijo širiti tudi v Ljubljani.

Prvi mož mariborske družbe Andrej Rakovič je namreč danes s podpredsednikom Orbisove uprave Irekom Weglowskim podpisal franšizna sporazuma za hotela Piramida in Orel, ki bosta po prilagoditvi vsem zahtevam prešla, prva pod okrilje verige Mercure, drugi pa v mrežo hotelov Ibis Styles. S tem bosta postala del svetovne skupine s skoraj 4200 hoteli, ki stojijo v kar 95 državah po vsem svetu, poroča STA.

»Orbis je vodilni hotelski operator v vzhodni Evropi s 120 nepremičninami. Našo mrežo razširjamo predvsem preko partnerstev z močnimi investitorji, tudi z vstopom na nove trge. Slovenija bo postala 12. država, kjer smo prisotni, kar le še dodatno krepi naš vodilni položaj v vzhodnoevropski regiji,« je dejal Weglowski.

Oba mariborska hotela bosta pred uradnim vstopom v verigo popolnoma preurejena v skladu z zahtevami obeh znamk, zato se trenutno v njih ukvarjajo s sprejetjem vsega potrebnega za dosego standardov svetovno uveljavljene verige.
To največjemu mariborskemu ponudniku hotelskih storitev pomeni nov razvojni mejnik, ki s seboj prinaša povezovanje, predvsem večjo prepoznavnost na turističnem trgu, večji obisk tujih gostov, ki zaupajo omenjenima blagovnima znamkama, ter vnaprej znano kakovost storitev.

»To so le nekatere od prednosti, ki bodo v prihodnje zaznamovale usmerjenost Term Maribor. Podpis omenjenih sporazumov pa nam ne bo omogočal le pridobivanja dodatnega znanja, temveč spoštovanje še višjih standardov in doseganje boljše pozicinoiranosti ponudb hotelov na tujih trgih,« je še dodal Rakovič, ki po nekaj zaporednih letih izgube podjetja v ruski lasti v prihodnje pričakuje rast in pozitivno poslovanje, še poroča STA.

Accorjeva blagovna znamka Mercurev kar 58 državah po svetu je povezuje več kot 750 hotelov. Hotelska znamka Ibis Styles pa gostom ponuja edinstven dizajn in sproščeno vzdušje v vseh svojih 400 hotelih po svetu.

»V prihodnjih treh mesecih sledijo tehnični posegi v hotele, ki jih bomo izvajali postopoma in zaradi tega hotelov ne bomo zapirali. Oba hotela ohranjata svoji kategorizaciji, tako da bo Orel še naprej imel tri, Piramida pa štiri zvezdice,« je še pojasnil Šabec.

Terme Maribor, ki so največji ponudnik nočitvenih zmogljivosti v Mariboru in na Pohorju, imajo v svoji lasti hotele Habakuk, Piramida, Bellevue, Orel in hostel Uni, v najemu pa tudi hotele propadlega Športnega centra Pohorje Arena, Bolfenk in Videc.

Skupina Orbis je največja mreža hotelov na Poljskem in v Vzhodni Evropi. In kot pravi vodja njihovega razvoja Franca Reula, imajo sklenjene dogovore za vstop v še 40 hotelov na petih novih trgih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice