V neposredni bližini Štajerske, v sosednji Avstriji, ne manjka različnih gradov, ki so vsak na svoj način zanimivi. Za tiste, ki vam je srednji vek, sploh pa gradovi pri srcu, si lahko omislite enega ali več zanimivih izletov.

Serija Igra prestolov, pred njo pa trilogija Gospodar prstanov, je srednjeveško dogajanje, sicer na nekoliko bolj znanstveno fantastičen način, približala širši populaciji.

V neposredni bližini Štajerske, v oddaljenosti od 20 do 120 kilometrov iz Maribora, lahko najdemo več različnih gradov, ki si jih velja ogledati.To so zanimive ideje za enodnevni izlet.

Grad Riegersburg

Okoli 70 kilometrov iz Maribora najdemo grad Riegersburg, ki po mnenju mnogih velja za enega bolj zanimivih v tem delu Avstrije. V kolikor si želite ogledati notranjost gradu z muzejem boste morali odšteti 19 evrov, pri čemer je vključena tudi vožnja z vzpenjačo v obe smeri. Za 28 evrov pa si je moč ogledati tudi predstavo s sokolom. Seveda, se lahko do gradu odpravite tudi peš in zgolj uživate v razgledu.

View this post on Instagram

#riegersburg

A post shared by blaß.barbara (@blass.babsi) on

View this post on Instagram

Hi ?? #steiermark?

A post shared by CSP GmbH (@christophschoech) on

Grad Spielfeld

Bistveno bližje je do gradu v Spielfeldu, za pot boste porabili nekoliko manj in boste tja prispeli že v dobrih dvajsetih minutah. Gre za grad, ki naj bi bil po nekaterih informacijah star že več kot 800 let, primeren pa je tudi za poročno slavje, prav tako lahko pri njih degustirate različna vina.

Grad Welsdorf

Nedaleč stran od priljubljenega kopališča na prostem v Fürstenfeldu lahko odkrijete tudi grad Welsdorf, kjer so poleg zanimivega grajskega poslopja ponosni tudi na okoliški park.

Foto: www.welsdorf.at

Grad Hainfeld

Odpravite se lahko tudi grad Hainfeld, ki je velja za enega bolj »mračnih« gradov v avstrijski Štajerski. Prvič se grad v dokumentih omenja leta 1275, služil pa naj bi kot zaščita pred invazijo Madžarov. Gre za renesančni grad z največjim jarkom okoli obzidja v avstrijski Štajerski.

Grad Güssing

Ta konec Avstrije skriva zanimive gradove. Med enega takšnih zagotovo spada tudi grad Güssing, v bližini madžarske meje. Za enkratno vstopnico boste odšteli 7,5 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice