Foto: Mediaspeed
Igralka Slovenskega narodnega gledališča Maribor Nataša Matjašec Rošker je najboljša igralka 34. Gavellinih večerov, ki so jih s podelitvijo nagrad sklenili v sredo zvečer v Zagrebu.

V konkurenci letošnjih Gavellinih večerov, ki so potekali od 11. oktobra, je bilo deset predstav gledaliških hiš iz Maribora, Ljubljane, Splita, Beograda, Sarajeva, Varaždina in Zagreba.

Nataša Matjašec Rošker je navdušila tričlansko strokovno žirijo na čelu z znano hrvaško gledališko igralko Biserko Ipšo z vlogo Sophie von Essenbeck v predstavi Somrak bogov. Gre za predstavo, ki je narejena po filmskem scenariju Luchina Viscontija, Enrica Mediolija, Nicole Badalucca v režiji Daliborja Matanića, so objavili na spletni strani festivala.

Najboljši igralec festivala je Emir Hadžihafizbegović, nagrado za najboljšo režijo pa so podelili Bobu Jelčiću.

Navdih in veščina ustvarjalcev

Letošnji Gavellini večeri so zbrali repertoarne vrhove, ki so se v prejšnji gledališki sezoni izpostavili s svojo odličnostjo in razburljivostjo. To so predstave, ki jih vodijo navdih in veščina njihovih ustvarjalcev, ki živo komunicirajo z občinstvom ter raziskujejo možnosti in dosege današnjega dramskega teatra, ne glede na to, ali gre za prireditve klasičnih dram, sodobne igre ali za predelave celovečercev v gledališke predstave, so še zapisali ob zaključku letošnjih Gavellinih večerov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice