Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Po skoraj mesecu dni brez tekme v hitrih disciplinah se bodo dekleta ta konec tedna pomerila s progo v avstrijskem Zauchenseeju. Ilka Štuhec ima startno številko 9.

Ilka Štuhec je na prvem treningu naredila nekaj napak in zaostala za najboljšimi, včeraj pa je v ciljni areni ob njenem padcu vsem zastal dih. Na srečo je močnejši udarec utrpel le komolec, a po pregledu naj ne bi šlo za hujšo poškodbo. 

S trening kampom v Švici in Italiji je Ilka pridobivala prepotrebne kilometre na snegu, že danes pa se je na smuku pomerila s progo v Zauchenseeju, jutri jo čaka še alpska kombinacija. Na to progo jo vežejo sladko-grenki spomini, tu je osvojila medalje v mladinskih konkurencah, obenem pa je tu na enem od skokov tudi staknila poškodbo na tekmi pred olimpijskimi igrami v Sočiju.

Smuk se je pričel ob 11.45, Ilka Štuhec je nastopila s startno številko 9. 

V zgornjem delu je bila najhitrejša, smučala je bolje kot na prejšnjih tekmah in v cilj na zahtevni progi v zelo zahtevnih razmerah prismučala na 4. mesto. Ob prihodu v cilj je Štuhčeva bila videti zadovoljna z današnjim nastopom. V končni razvrstitvi se je obeta 7. mesto.

Trenutni vrstni red: 

1. Corinne Suter (SUI)
2. Nicol Delago (ITA)
3. Michelle Gisin (SUI)
...

7. Ilka Štuhec (SLO)

Rezultati v živo tukaj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice