V Štuku so se na dogodku »Sam svoj šef« mudili uspešni slovenski »influencerji« kot so Matija Goljar, Ciril Komotar, Malinca Nastja in Mariah J.K. Dolenc, ki so v sklopu projekta Za karierni push predstavili svoje kariere in pot do uspeha.

Ciril Komotar, ki ga na družbenih omrežjih zasledimo pod imenom Komotar minuta, Malinca Nastja in Mariah Dolenc, so v debati z voditeljico Nomi Hrast, predstavili svoj poklic in s študenti delili svoje karierne izkušnje. Aktivno sodelovanje študentov v debati in prenos dogodka v živo na družbenih omrežjih, je dogajanje v dvorani še dodatno popestrilo.

Matija Goljar, bolje poznan kot voditelj oddaje Štartaj Slovenija, je skozi uspešne in manj uspešne karierne zgodbe mladim predstavljal, kako pomembna sta vztrajnost in volja v začetku uresničevanja ideje. Kot sam pravi, diploma ni pogoj za uspeh, v življenju posameznika. Pomembno je, kako se posameznik loti realizacije vizije in na kak način jo prenese iz glave do končnega izdelka, ki je na voljo za uporabnike.

Tovrstna izobraževanja, mladim  predajajo veščine in jim vlivajo pogum, da lahko ti nekoč  še bolj razvijejo svoje znanje in ga kasneje usmerijo v prodajo lastnih idej. Velika udeležba na dogodku, ki je bil promoviran predvsem na družbenem omrežju Facebook, s strani ŠOUM-a,  priča o tem, da se mladi vsak dan bolje zavedajo svoje pomembnosti v družbi in strmijo k uresničevanju kariernih ciljev.

V sklopu projekta »Za karierni push«, ki ga organizira ŠOUM, bo v tem mesecu organiziranih še več dogodkov, naslednji bo v ponedeljek, 12. novembra, ko bo na Štuku potekala Drinkologija, kjer bo glavna tema kultura pitja in degustacija vin.

Avtor: Vid Pajer

Članek je nastal v okviru projetka Mladi mestni poročevalci Zavoda BIT, pri katerem kot partner sodeluje spletni medij Mariborinfo.com.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice