Nekdanji Merkurjev trgovski center Tezno je za 1,28 milijona evrov kupila Islamska skupnost Republike Slovenije, ki je razkrila svoje načrte.

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji je lanskega julija sklenila prodajno pogodbo za nakup stavbe Merkurjevega poslovno-trgovskega centra Tezno, oktobra pa poravnala tudi kupnino. Generalni sekretar Islamske skupnosti v RS Nevzet Porić je za Mariborinfo potrdil, da je prodaja že zaključena.

Za nakup poslovno-trgovskega centra s pripadajočimi zemljišči v Mariboru na Teznem je Islamska skupnost odštela 1,28 milijona evrov brez davka. Celotno zemljišče obsega skoraj 10.000 kvadratnih metrov.

Že tri leta najemniki dela objekta

Za potrebe mariborske islamske skupnosti so delno objekt bivšega Merkurja že najemali v preteklih treh letih, so še pojasnili v odgovorih na naša vprašanja. Odbor Islamske skupnosti v Mariboru se namreč v zadnjih letih sooča s prostorsko stisko na Zagrebški 47, kjer je bila doslej urejena molilnica. Tako je bila prodaja stavbe bivšega Merkurja priložnost za rešitev prostorske stiske.

»Šele po tretji dražbi je bila priložnost za nakup teh prostorov, ki jih bomo uporabljali zgolj kot molilnico,« je še pojasnil Nevzet Porić.

Kdo je financiral nakup?

Džamije si tako v Mariboru ne gre obetati, pač pa bodo pripadniki islamske vere v Mariboru svojo molilnico preselili v večje prostore. V Mariboru sicer živi okrog petsto muslimanskih družin, ki so vključene v Islamsko skupnost, so še pojasnili.

Na naša dodatna vprašanja v zvezi s financiranjem nakupa pa za zdaj še nismo dobili odgovorov. Zanimalo nas je, ali so nakup Merkurjeve stavbe financirali verniki, ali pa je morda prišlo do kakšne donacije s tujine.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice