Vili Kutoš se je v letu 2019 udeležil štirideset pohodov in pri tem prehodil 700 kilometrov.

V deželi ob Muri skorajda ni pohoda, kjer ne bi bil prisoten pohodnik Vili Kutoš, ki je kljub svoji častitljivi starosti v izjemni kondiciji ter odličnega počutja. Razlog za njegovo vitalnost so prav gotovo tudi številni pohodi v organizaciji različnih društev po Pomurju, ki se jih Vili srčno rad udeležuje. 

Pohodniška oprema je obvezna

Vili, ki je sicer član Planinskega društva Miroslav Viher Stanjevci, Društva za boljše vütro Goričko in Planinskega društva Murska Sobota, pravi da ga poleg pohodništva veselijo še planinski pohodi in ture med slovenskimi vršaci. Panonska ravnica pa ni edina njegova točka, saj ga je mogoče srečati tudi na številnih pohodih v Porabju

Za pohod se zmeraj dobro pripravi, primerna pohodniška oprema in pohodniški čevlji so obvezni za nabiranje novih pečatov ter podpisov v pohodniško izkaznico, meni Vili.

V letu 2019 je zabeležil kar 40 uspešnih pohodov, njegove noge pa so prehodile več kot 700 kilometrov po makadamu, kolovozih, travnikih in vseh možnih terenih v različnih letnih časih in vsakem vremenu. 

J.Ž.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
beter (nepreverjen)

Starostnik? Kaj zdaj pomeni starostnik? To, da ste ga pozabili vprašat koliko je star.
Sicer pa 700 km na leto ni glih ne vem kaj - to je povprečno 2 km na dan. Tolko nardi tudi moja stara mama ker ima stranišče čisto na drugi strani parcele in hodi k maši v sosednjo vas.

Starejše novice