Kot smo poročali, se je v Zavetišču Mala hiša danes začela prodaja več kot sto kužkov, zaseženih na pomurski avtocesti. Za posameznega mladiča je treba odšteti 230 evrov.

Znano je bilo, da bo povpraševanje veliko, saj so še pred začetkom posvojitev v zavetiščih po državi nenehno zvonili telefoni. Toda dejansko zanimanje je zdaj preseglo vsa pričakovanja.

Več bralcev nas je opozorilo, da kljub velikim prizadevanjem z zavetiščem danes sploh ne morejo vzpostaviti stika. 

Zakaj je temu tako, smo preverili v ambulanti Veterinaria Murska Sobota, pod okrilje katere spada omenjeno zavetišče. Kot odgovarjajo, razlog tiči v preobremenjenosti oziroma prevelikem številu klicateljev

Povedali so, da je že kar 80 odstotkov kužkov oddanih ali vsaj rezerviranih. Tako pričakujejo, da bodo do druge ure oddani prav vsi.

Številni mladiči tudi rezervirani

Ker mnogi interesenti zaradi službenih obveznosti kužkov ne morejo prevzeti nemudoma, jih je veliko tudi rezerviranih. Vodstvo zavetišča se tako v posameznih primerih mora preprosto zanesti na besedo klicateljev, ki naj bi kužke prevzeli po zaključenem delavniku.

Obenem se v ambulanti opravičujejo vsem, ki jih ne morejo priklicati oziroma si zagotoviti kužka, saj je gneča oziroma zanimanje zanje preprosto preveliko.

Skupna vrednost kužkov na trgu okoli 60 tisočakov

Spomnimo, da so 107 pasjih mladičev policisti minuli teden zasegli v vozilu tujih državljanov Italije, ki sta jih domnevno z namenom preprodaje prevažala po pomurski avtocesti.

Čistopasemski psi vsaj osmih različnih pasem so bili strpani v zabojnike in kletke brez posod z vodo ali hrano, njihova vrednost pa naj bi se na trgu gibala okoli 60 tisoč evrov.

Odpeljani so bili v karanteno, iz zavetišča pa so že kmalu po prevzemu mladičev sporočili, da bodo po zaključenem delu policije in inšpekcije na voljo za posvojitev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice