Gregor Jager zanika besede policije in se sklicuje na to, da strokovni kader iz tretjih držav dela 90 procentov posla na skupnem evropskem trgu.

Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, je danes predstavil ugotovitve kriminalistične preiskave v povezavi s posli v hiši erotike v Melju, ki je v prostorih nekdanje pekarne delovala od januarja do septembra letos. Po besedah Munde bo zaradi trgovine z ljudmi ovadenih devet fizičnih oseb in ena pravna oseba, zaradi utemeljenega suma storitve nadaljevalnega kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje pa dve fizični in ena pravna oseba

V drugem primeru so osumljeni z zlorabo legalnih instititov preslepili pristojni organ glede namena vstopanj tujcev v ozemlje Republike Slovenije, saj njihov namen ni bil »zaposlitev delavcev na območju Slovenije, kjer takih poklicev dejansko tudi primanjkuje, ampak v drugih državah Evropske unije«.

Gregor Jager je danes za Mariborinfo povedal, da je AG tim oddal prostore v najem družbi iz Avstrije z ustrezno pogodbo za najemno razmerje, za »dejavnost, ki se opravlja v kateremkoli prostoru, pa si mora ta pravna oseba pridobiti zase ustrezna dovoljenja«.

Tako se je pri delavcih iz Bangladeša in Kitajske skliceval na dejstvo, da je za vse državljane tretjih držav, ki pridobijo dovoljenje za delo in bivanje v Sloveniji, odprt kompletni evropski trg in lahko delajo na domačem tržišču v Sloveniji.

»Glede na to obstaja že sodba evropskega sodišča iz Luksemburga iz 11. septembra 2014, ki to absolutno dopušča. In bi strogo zanikal besede policije na današnji tiskovni konferenci, da je to dovoljenje, ki bi se moralo delati samo v Sloveniji. Takšne zakonske podlage ni in je ne more biti,« nasprotuje Jager.

Z besedami policije se tako ne strinja, da bi bilo to delovno dovoljenje pridobljeno z razlogom deficitarnosti tega poklica pri nas, da je potem to ovira, da se opravlja to delo v tujini, kar tudi argumentira: »Desetine in desetine slovenskih firm dela s strokovnim kadrom iz tretjih držav, ki delajo 90 odstotkov posla na skupnem evropskem trgu«.

V primeru, da kaj takega drži, bi se po njegovem morala vsa podjetja, ki se ukvarjajo s strokovnim delom, takoj zapreti.

Jager se od kriminalistične preiskave odmika

Tako Jager pravi, da najemodajalec ne more preverjati dejavnost druge družbe, sam pa praga ni ne prestopil, 90 odstotkov ljudi pa sploh ne pozna. Meni, da ga na tovrstne načine bremenijo že deset let in zato tudi sedaj le čaka, da bo postopek uspešno končan.

»Očitno bi jaz želel, da bi bilo dobro upoštevati strokovne in zakonske podlage, ne pa to, če sem jaz komu všeč ali ne,« dodaja in pravi, da so mu - in tudi njegovi družini - že toliko škodili, da bo uporabil vsa sredstva proti tistim, ki so nestrokovni in ne poznajo zakonov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice