Na javni poziv Mestne občine Maribor se je prijavil samo en ponudnik za drsališče, drugi pa je izbral svojo pot. Mariborčani in vsi obiskovalci mesta imajo zato letos možnost izbire.

Danes se uradno pričenja drsanje pod Pohorjem, prav tako se še ta teden prične drsanje na Trgu svobode, a točen datum še ni znan.

Novost pod Pohorjem je pripravil Bojan Šušteršič, direktor agencije Mopa d.o.o., ki je lani postavljal drsališče pri Prvi gimnaziji, prejšnja leta pa na Trgu svobode. Ampak letos je Trg svobode 'prevzel' novi ponudnik, in sicer podjetje Kota d.o.o.

Šušteršič je na srečanju z mediji 'potožil', da je sam pripravil boljšo ponudbo. Ker na razpisu ni bil uspešen, se je odločil izpeljati svojo zgodbo ob Snežnem stadionu. S 'prstom je pokazal' na Mestno občino Maribor in Zavod za turizem Maribor-Pohorje, zato smo preverili tudi njihove odzive.

Ena plat zgodbe...

Mariborskega župana Saše Arsenoviča in direktorice Zavoda za turizem Doris Urbančič Windisch na javni predstavitvi drsališča pod Pohorjem ni bilo. Kot je pojasnil Šušteršič, se na povabilo nista odzvala. So pa prišli Miran Ferk, najemnik hotela Arena, ki je med drugim povedal, da so vsem obiskovalcem drsališča v hotelu pripravili posebno kulinarično ponudbo Pohorski car, za katero jim bodo zagotovili 10-odstotkov popusta.

Na srečanje je prišel tudi Rajko Kotnik, predsednik Mestne četrti Radvanje, ki se je na situacijo precej ostro odzval. »Za nekatere se Maribor konča z reko Dravo in vse, kar se dogaja na desnem bregu, je že problem. Za Radvanje in za ta turistični predel Maribora pa je treba dodat, da mi ustvarjamo eno tretjino iz naslova turističnih taks. Zneska, ki prihaja v Zavod za turizem. Torej smo v pravem pomenu besede turistični center Maribora, zato me danes negativno preseneča, da ni nikogar z mestne oblasti, ki bi lahko prispeval k temu, da se naredi še kakšna druga zgodba v tem predelu mesta. Vam, ki ste to naredili, res hvala,« je dejal Kotnik in hkrati dodal, da si bodo na mestni četrti prizadevali ustvarjati pritisk na vse tiste, ki v Mariboru odločajo in bi lahko naredili še kaj več.

Druga plat zgodbe...

Na Mestni občini Maribor so nam pojasnili, da niti zavod za turizem, niti kabinet župana, niti služba za odnose z javnostmi, o srečanju pod Pohorjem ni bila obveščena. »S strani organizatorjev novinarske konference nismo prejeli vabila. Nismo bili obveščeni niti o tem, da bo konferenca, niti nismo prejeli povabila za kakršnokoli sodelovanje,« pojasnjujejo.

Na očitke o razpisu za izbiro ponudnika drsališča na Trgu svobode odgovarjajo, da se je »na poziv, ki ga je občina izdala za drsališče, prijavil samo en ponudnik. To je Kota d.o.o., ponudnik, ki je zdaj izbran. Mopa d.o.o. ponudbe ni oddala. So pa poslali dopis, s katerim so pojasnili, kaj bi si oni želeli tam pripraviti. Ampak to ni ponudba,« pojasnjujejo na občini.

Namesto slabe volje, bi lahko pozdravljali možnost izbire

Na obeh drsališčih ne računajo zgolj na obisk Mariborčanov, pač pa pričakujejo tudi obiskovalce, ki v mesto prihajajo iz drugih krajev. Lani so denimo na drsališču pri Prvi gimnaziji našteli približno 25.000 obiskovalcev. A vseeno se nam je porodilo vprašanje ali je to dovolj povpraševanja za dva ponudnika podobne storitve v istem mestu.

»Je. In ne gre samo za Maribor. Jaz sodelujem z Rušami, z Duplekom, s Kidričevim... Te stvari gravitirajo in jaz poznam te zgodbe,« zagotavlja Šušteršič.

Da je december mesec, ko je Maribor zelo obiskan, poudarja tudi direktorica zavoda za turizem.

»Pozdravljam idejo o dveh drsališčih in jo kot turistični sektor tudi sprejemamo. Gre za drugačne ciljne skupine. Na eni strani tisti, ki jim je všeč mestni turizem, obisk trgov, muzejev, gledališča in podobno, imajo možnost drsanja v središču mesta. Tisti, ki si želijo narave, pohodništva, smučanja in vsega, kar je na voljo v namestitvah na in pod Pohorjem, pa so dobili dodatno atrakcijo na tej lokaciji. Koliko bo to vplivalo na obisk, bo jasno ob zaprtju obeh drsališč. In upam, da bodo iskreni s podatki, da bomo lahko resnično v najboljši možni smeri razmišljali o ponudbi v bodoče,« pojasnjuje Doris Urbančič Windisch.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Cas bo pokazal kako in kaj.Vsekakor pa se pod pohorjem trudijo in bi jih zavod za turizem lahko podprl

Danvid (nepreverjen)

Ja kdo pa bo hodil pod pohorje?" Dogajanje je v centru ' če je sploh.
Vsako leto je isto sr...nje' ogabno kuhano vino razredčeno z vodo, pijani štajerci , ki se ne znajo obnašati " le kdo še hoče v toti nori Maribor.Zdaj pa le pluvajte.

MoTorka (nepreverjen)

Drsališče bi moralo bit na Glavnem trgu pri Sašotu, da bi lahko vun talal kuhančka, Trg Svobode bi lahko le ob gradu imel sejem če bi tista korita umaknili.Tukaj v centru s to navlako motijo stanovalce pa še nevarno je za obiskovalce, ko bo drsališče odprto, polek tega pa je to kvadratasto drsališče dolgočasno in neprivlačno en pravokotnik... Da ne omenjam tega, da je 24h odprt trg Leona Štuklja zato ker se na prvi dan (prižiglučk) pokvari pogrezni valj pri Pingiju.

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Kritik (nepreverjen)

Drsališče pod Pohorjem je prava lokacija in resnično vzdušje zime To na Trgu svobode je za malomeščansko buržoazijo,da se družijo na svojem pragu .

Dravski Gusar (nepreverjen)

Tudi drsalisce pri novi vasi al pa Gusteku bi bilo premalo, Maribor je dovolj velik za 5 drsalisc.

Starejše novice