Športna društva ugotovila, da je Mestna občina Maribor prirejala razpisno dokumentacijo in pogoje prijave na razpis.

Športna društva so po prijavi na javni razpis ugotovila, da so na občini Maribor v času prijave na javni razpis za področje športa od 22. marca do 19. aprila 2019 prirejali razpisno dokumentacijo in pogoje prijave na razpis (npr. besedilo javnega razpisa, Izjavo o sprejemanju pogojev in več kot 15 programskih obrazcev), sporočajo.

Nezakonito prirejanje obveznega obrazca R2

V časovnem obdobju od 10. aprila do 19. aprila je kar večkrat bistveno spremenila obvezen obrazec »R2 – Izjave o sprejemanju pogojev razpisa«, kar pomeni, da se na isti javni razpis vsa društva niso prijavila pod istimi pogoji. To Športna društva dokazujejo tudi s priloženima obrazcema R2 - eden je bil natisnjen 10. aprila, drugi pa ob koncu prijave, 19. aprila.

Nezakonito prirejanje programskih obrazcev »Programi in projekti«

V časovnem obdobju od 3. aprila do 19. aprila naj bi občina nezakonito spremenila tudi več prijavni obrazcev, kamor so društva prijavila svoje športne programe. Tako je nezakonito, brez da bi obvestili društva, občina spremenila najmanj 16 obrazcev.

5. aprila je občina v Uradnem listu RS, št. 22/2019 neustrezno objavila Popravek v javnem razpisu za sofinanciranje programov in dodelitev oziroma sofinanciranje uporabe prostora programom Letnega programa športa v MOM za leto 2019. Ta ni bil objavljen niti na spletni straneh Mestne občine Maribor niti v aplikaciji in v »R2 – Izjave o sprejemanju pogojev razpisa«, kar pa je v neskladju z Zakonom o športu in Odlokom. 

Športna društva Maribor: Občina je nezakonito spreminjala in prirejala razpisno dokumentacijo 

Tako Športna društva Maribor komentirajo: »Ugotavljamo, da je Mestna občina Maribor in njeni zaposleni v času postopka javnega razpisa med 22. marcem in 19. aprilom kršila Kazenski zakonik, Zakon o športu, Zakon o splošnem upravnem postopku, Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije ter tudi Odlok, ker je nezakonito, na nedovoljen način spreminjala in prirejala razpisno dokumentacijo, uradniki pa so pri tem ravnali nezakonito, nevestno in prekoračili svoja pooblastila. V športnih društvih nam ni jasno, kaj se greste in s čim smo si zaslužili tako podcenjujoč odnos. Mi v športu tekmujemo po pravilih in si zaslužimo zakonito izveden javni razpis.«

Kaj na to odgovarja občina?

Mestna občina Maribor potrjuje, da je dobila 20. maja dopis Športnih društev Maribor preko elektronske pošte.

A ob tem komentirajo: »Gre za anonimen dopis pod katerega bi naj bila podpisana »Športna društva Maribora«, ki pa v Poslovni register Slovenije niso vpisana kot pravni subjekt. Javni razpis za sofinanciranje programov in dodelitev oziroma sofinanciranje uporabe prostora programom Letnega programa športa v MOM za leto 2019 še ni zaključen in poteka nemoteno. Do anonimnega pisanja se ne bomo opredeljevali.«

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koba (nepreverjen)

O, so se prebudile sile podzemlja?
Potrebno bi vas bilo zbrisat iz registra ŠD, saj si drugega ne zaslužite.

markow83 (nepreverjen)

Joj občina, saj ne gre zato kdo je pisal. A ste spreminjali obrazce ali ne, to je glavno vprašanje.

Starejše novice