Neznanci so komunalno blato odvrgli na območju Pivole v občini Hoče - Slivnica, a po najnovejših informacijah bi to naj prihajalo s Ptuja. Na slednje se je ostro odzvala tudi županja Nuška Gajšek.

Komunalno blato so neznani storilci prejšnji teden odložili na območju občine Hoče - Slivnica, s tem pa so povzročili ekološko katastrofo. Policisti na podsnetkih nadzornih kamer ujeli tovornjak s komunalnim blatom in tako bodo neznani storilci prav kmalu dobili obraze. 

Večer je objavil nove informacije, ki kažejo na to, da je blato s Ptuja. Na slednje se je odzval tudi direktor ptujske komunale. 

Direktor ptujske komunale Janko Širec Večeru možnosti, da je blato njihovo, ni niti zanikal niti potrdil, saj da morajo to raziskati pristojni organi. Kot je dodal, je tudi v njihovem interesu, da se zadeva čim prej razčisti.

Ostro pa se je odzvala tudi županja Ptuja

Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je pozvala Komunalno podjetje Ptuj, da v najkrajšem možnem času izvedejo vse aktivnosti za preverbo sumov, da je blato s Ptuja.

Obenem želi, da jo z ugotovitvami seznanijo. 

»V kolikor bi vse izvedene aktivnosti in analize omenjene sume potrdile, od Komunalnega podjetja Ptuj pričakuje, da se bo pristojnim organom nudilo vse potrebne informacije, da se odgovorne za to dejanje razkrije in primerno sankcionira,« še ostro dodaja Gajškova. 

Obenem so na občini zapisali, da gre za zavržno dejanje, ki je nesprejemljivo in ga Gajškova ostro obsoja. 

Policisti Policijske uprave Maribor so glede onesnaženja okolja z odloženim blatom v Pivoli sporočili, da še vedno poteka intenzivna kriminalistična preiskava

»Mariborski kriminalisti to dejanje preiskujejo prioritetno in se v cilju odkritja storilca ali storilcev tega dejanja povezujejo tudi s kriminalisti iz drugih delov Slovenije,« so pojasnili. 

V okviru preiskave še vedno preverjajo okoliščine dogodka, zbirajo obvestila in sproti preverjajo pridobljene informacije. 

Pri tem tudi sodelujejo z inšpekcijskimi službami in o vseh ugotovitvah sproti obveščajo pristojno tožilstvo, ki usmerja predkazenski postopek.

V interesu kriminalistične preiskave, javnosti in medijem za sedaj ne morejo razkriti več podrobnosti tega predkazenskega postopka. To bodo storili po zaključku preiskave, so sporočili.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Ptujska kurja pamet je posrala hoske kmetavze ha ha ha ha

TABORČAN (nepreverjen)

prokleti komunajzerji
Sedaj so zaćeli že naravo zastrupljat

vprašam vas (nepreverjen)

Kdo je odgovoren za nadzor okolja ?

Odgovarjam (nepreverjen)

Okoljsko ministrstvo, kjer vlečejo velike denarje in svirajo kurcu ...

In reply to by vprašam vas (nepreverjen)

Starejše novice