Lara Šopar, ki se sicer ukvarja z interierjem in dizajniranjem, je sokrajane Brezja tokrat presenetila s prav posebno skulpturo Jesenske vile.

Lara Šopar, ki je vili podarila življenje, zase pravi, da ima nemirne prste, ki vedno nekaj ustvarjajo. Tudi v službi mora biti kot oblikovalka kreativna, kreacije, ki pa jih izdela doma, pa so za dušo. Tako pravi, da je tudi Jesenska vila nastala za njeno dušo in srce. 

Vila ima za osnovo krojaško lutko, oblečena pa je v koruzne liste, stebla koruze, hortenzije in kostanjeve ježke. Materiali so torej večinoma naravni, saj umetnica vedno uporablja naravne in sezonske materiale. 

Lara Šopar razvija svojo ustvarjalnost na mnogo načinov. Jesenska vila bo tako stala, dokler ne pride zimska vila (foto: osebni arhiv Lare Šopar).

»Na sprehodu po gozdu ali kje v naravi vedno gledam in iščem, kaj bi se dalo uporabiti, in potem se, opremljena s škarjami in gumi škornji, odpravim tja in narežem, natrgam, ali naberem kar pač potrebujem. Vedno v naravi,« pove avtorica kreacije. 

Izdelava te velike kreacije je trajala kar tri dni, saj je bilo potrebno tudi načrtovanje. Pazila je, da je končen izdelek res kvaliteten in ne bo razpadel na dežju ali vetru. Tako je v načrtu, da bo vila krasila dvorišče kar do zime.

Koruzni listi se lahko sicer posušijo in nadrobijo, vendar jih lahko avtorica, dokler je koruze na njivah, nadomesti. 

»Vsaka moja kreacija je zame posebna. Vsaka mi naravo še bolj približa in me z njo povezuje. Naš čudovit planet nam nudi toliko vsega lepega, krasnega. In ker je narava močna ga bo takšnega lepega tudi ohranila. Zato mi predstavlja neko upanje, mir, zdravje, moč,« pravi Lara.

Ustvarjalka vile svoje materiale vedno išče v naravi (foto: osebni arhiv Lare Šopar).

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ambur Rose (nepreverjen)

This is absolutly breathtaking! what an absolute wonder this is! <3

Starejše novice