Zaradi trenutnih razmer so Lampiončki, najbolj tradicionalna množična študentska prireditev v Sloveniji, za letošnje leto odpovedani.

Tako imenovani »praznik študentov« bi se moral odviti 20. maja in bi letos praznoval natanko 40 let od svoje prve izvedbe.

Iz Študentske organizacije Univerze v Mariboru pa so pravkar sporočili, da prireditve letos ne bo. Na okrogli jubilej Lampiončkov bo tako treba počakati do leta 2021.

Energijo že usmerjajo v prihodnje leto

Predsednik Študentske organizacije Univerze v Mariboru Dejan Glazer je poudaril: »Trenutno so na prvem mestu zdravje, družbena odgovornost ter zavedanje, da moramo skupaj premagati nadležno situacijo, ki nas je doletela vse.«

Dodal je: »Žalosti nas, da letos študentje ne bomo mogli zaključiti študijskega leta na 'praznik študentov', hkrati pa bomo svojo energijo že sedaj usmerili v leto 2021 in verjamemo, da bomo takrat skupaj primerno obeležili 40 let Lampiončkov.«

Prvi Lampiončki daljnega leta 1981

Simbol študentskih iger je že desetletja stalnica, namenjena športu in druženju študentov mariborske univerze.

Lampiončki so z leti prerasli v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsako leto združuje množice mladih iz vseh regij Slovenije.

Prve Lampiončke so organizirali leta 1981, kar prireditev uvršča med najbolj tradicionalne na Štajerskem in tudi v Sloveniji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice