Gre za tradicionalni dogodek, na kateri se vrstijo vrhunsko vino, glasba in kulinarika.

Salon Traminec je tradicionalni dogodek, na katerem poteka preplet izbranih vin, vrhunske kulinarike in izvrstne glasbe. Vse do zdaj je potekal na gradu Negova, in sicer v Slovenskih goricah. Zdaj se dogodek seli na novo lokacijo. Je zato njegova usoda pod vprašajem?

8. Salon Traminec bo 28. avgusta potekal v občini Radenci, natančneje v Zdraviliškem parku Radenci. Dogodek organizirajo Klub dišeči Traminec, Mediaspeed in Steyer.

Dogodka ni brez gradu Negova

Kultprotur, ki je bil do zdaj soorganizator Salona Traminec, je v stoodstotni lasti ustanoviteljice Občine Gornja Radgona, zato radgonski župan Stanislav Rojko, ki se je na novico burno odzval, pravi, da ni prepričan, da bo ta selitev na drugo lokacijo tako lahka. Dejal je še, da to lahko preprečijo, tudi po pravni poti, če bo treba. Rojko še dodaja, da imajo lahko podobno prireditev, a po drugim imenom, pa tudi, da Salona Traminec ni brez gradu Negova.

Pojasnil o razlogih selitve ni, šušlja pa se, da naj bi bil v ozadju spor. Zagotovo bo pa več znanega po tiskovni konferenci, na kateri bodo predstavili novo lokacijo letošnjega Salona Traminec, prav tako pa tudi program, vina in kulinarično ponudbo.

Preizkušali so najboljši vinski letnik v zgodovini

Lani se je že 7. odvil dogodek Salon Traminec. Na gradu se je zbralo 1200 gostov, ki so okušali 109 različnih tramincev iz 7 držav ter hrano 15 kulinaričnih mojstrov iz vse Slovenije. Na voljo je bilo okušati tramince iz Slovenije, Italije, Nemčije, Srbije, Avstrije, Francije in Hrvaške. Izbirali so lahko vse od suhih do sladkih tramincev, penin, bio vin in arhivskih vin. Med arhivskimi vini sta bila tudi dva traminca iz leta 1983, ki je, po mnenju mnogih, najboljši vinski letnik v zgodovini, pišejo na spletni strani prireditve.

Foto: Salon Traminec, Facebook stran

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice