Nujno obvestilo za osebe, ki so obiskale službo nujne medicinske pomoči v prostorih Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Univerzitetni klinični center Maribor in Nacionalni inštitut za javno zdravje z opozorilom za bolnike in njihove spremljevalce, ki so bili v zadnjih dneh v prostorih Urgentnega centra Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Ostanimo doma!

POZOR, bolniki in njihovi spremljevalci, ki ste bili na urgenci v petek 26. junija med 7. in 19. uro, v nedeljo 28. junija med 7. in 19. uro ter v ponedeljek 29. junija med 7. in 16. uro. 

Pristojni opozarjajo, da naj v naslednjih štirinajstih dneh ti bolniki in njihovi spremljevalci opazujejo svoje zdravstveno stanje in v primeru znakov akutne okužbe dihal (nahod, kašelj, bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura, bolečine v mišicah …), najprej po telefonu pokličejo svojega osebnega zdravnika. 

Pri tem je pomembno, da poleg opisa zdravstvenega stanja navedejo tudi obisk urgentnega centra v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor v omenjenem obdobju.

Verjetnost, da so se bolniki in njihovi spremljevalci ob obisku urgentnega centra okužili, je izredno majhna, saj zdravstveno osebje ob stikih z bolniki dosledno uporablja osebno varovalno opremo, še dodajajo.

V primeru simptomov ostanimo doma!

Epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje, kot smo že poročali, obravnava skupek povezanih primerov okužbe covid-19 med zdravniki službe nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor in Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. 

Okužbo z novim koronavirusom so doslej potrdili že pri sedmih zdravnikih enote nujne medicinske pomoči mariborskega zdravstvenega doma, skupno so opravili 62 testiranj, za 20 testov rezultate še čakajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice