Mariborsko komunalo podjetje Nigrad je že pripravljeno na prihajajočo zimo.

Komunalno podjetje, ki je v večinski lasti Mestne občine Maribor, je na današnji tiskovni konferenci predstavilo svoje aktivnosti ob prihajajoči zimi in delilo nekaj napotkov, da bo tudi za občane lažje v zimskih razmerah. Že prejšnji teden so v visokogorskih območjih vzpostavili zimski del službe, izvedli so pa tudi že suho vajo.

Za lansko zimo več kot 1,3 milijona evrov

Povedali so, da so stroški pozimi bistveno večji, v lanski zimi, ki ni bila huda, so namreč v ta namen porabili 1.345,000 evrov za realizacijo vsega potrebnega. V proračunu za leto 2020 sta 2 milijona evropskih sredstev, poudarjajo pa, da so gasilska društva pristojna v primeru visečih ledenih sveč.

Obenem so poudarili, da so bili večkrat tarča neupravičenih pritožb občanov in občank, ki so morda opazili na cesti, da se je vozilo z dvignjenim snežnim plugom odpeljejo mimo njih. Prosijo za potrpežljivost in razumevanje, saj gre v takšnih primerih za preprosto pojasnilo: "Verjetno je voznik ravnokar zaključil svojo izmeno in se vrača nazaj v center."

To so napotki ob zimski sezoni

Voznike osebnih avtomobilov naprošajo, da v ožjih ulicah svoja vozila puščajo le na eni strani, saj snežni plug ne more vijugati med avtomobili in je pluženje tako onemogočeno. Voznike motorjev pa pozivajo k previdnosti po koncu zimske sezone, saj bo na cesti veliko posipnega materiala.

Opozarjajo pa tudi občanke in občane, da naj snega iz svojih zemljišč ne mečejo na javne površine, saj bo to povzročilo slabo voljo pri vseh. Višku snega so namenjene kolesarske steze, ki ostane na njih, dokler ne skopni, zato niso prioriteta zimskih služb, so še poudarili na Nigradu.

Družba ima ob zimski sezoni na razpolago 80 vozil, od tega 50 svojih in 30 kooperantov, kjer gre za traktorje, ki upravljajo višjeležeče točke.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice