Po namigovanjih javnosti, da je policija na kraj množičnega pretepa prispela pozno, je zdaj končno jasno, kako dolgo sta dve policijski patrulji potrebovali, da sta prispeli na Vodnikov trg.

Že vse od dne, ko se je na Vodnikovem trgu zgodil množični pretep in se po smrti 25-letnika sprevrgel v tragedijo, se v javnosti pojavljajo namigovanja o pozni reakciji mariborskih policistov. Ti naj bi, sodeč po namigovanjih, na kraj dogodka kljub več deset klicem prispeli precej pozno.

Aktivnosti znotraj policije

Na vprašanje, kako komentira reakcijski čas policije, ki naj bi za prihod na Vodnikov trg po prvih informacijah potrebovala več kot 20 minut, je moral vodja kriminalističnega sektorja Policijske uprave Maribor Robert Munda odgovarjati že na novinarski konferenci o  izsledkih prvega dela kriminalistične preiskave.

»V zvezi s tem potekajo določene aktivnosti policije, ki preverja okoliščine tega reakcijskega časa,« je odgovoril, a več ni želel razkriti, saj - kot je dejal - za to ni pristojen, niti tedaj še niso bile znane vse podrobnosti.

Niso ugotovili odstopanja

Zato smo se z dodatnimi vprašanji o izsledkih omenjenih »aktivnosti« obrnili na Policijsko upravo Maribor. Tam so nam postregli s podatkom, kako dolgo so dejansko mariborski policisti potrebovali od prvega klica na interventno številko 113 do samega prihoda na kraj množičnega pretepa.

»Policijski patrulji sta prišli na kraj dogodka v 17 minutah,« je pojasnila tiskovna predstavnica Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga, ob tem pa je še dodala, da v zvezi z reakcijskim časom policije niso ugotovili odstopanja, ki ga ima policija pri obravnavi tovrstnih interventnih dogodkov.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jsns (nepreverjen)

Ce te kdaj kdo napade pozabi na policijo. Raje zbezi in se skrij.

BoKu (nepreverjen)

Glede na to, da se je to zgodilo v centru Maribora, zgodaj zjutraj in v nedeljo, ko so ceste skoraj prazne, je 17 minut do prihoda policistov, absolutno predolgo.

bpr (nepreverjen)

Glede na to, da rabiš od postaje na Vošnjakovi do vodnikovega trga PEŠ 5 minut, od postaje na Maistrovi pa PEŠ 8-10 minut, se mi zdi nesprejemljivo, da v Nedeljo ob 5. zjutraj ko so ceste popolnoma prazne rabi najhitrejša patrulja 17 minut, da pride na kraj dogodka. Absolutno nesprejemljivo in neprofesionalno, glede na to da je blo jasno povedano, da je fant zaboden in da pretep še traja. 17 minut? tudi če je bla patrulja na terenu, ki je bila, v Dupleku?

Starejše novice