Zoran Janković ni požel prevelikega zanimanja med mariborskimi študenti. Na predavanju o tem, kako je zaslužil prvi milijon, le peščica obiskovalcev.

Vse kaže, da mariborskih študentov prav nič ne zanima, kako je ljubljanski župan Zoran Janković prišel do prvega milijona. Na Grajskem trgu je včeraj o svoji poslovni zgodbi predaval skorajda sam sebi. Predavanja na prostem so sicer zanimiv projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru. Mariborski študenti so namreč, po vzoru svetovnih in evropskih univerz, želeli predavanja in delo strokovnjakov iz različnih področij predstaviti širši javnosti na sproščenih predavanjih na prostem. 

Tudi tema letošnjih predavanj Kako do prvega milijona je vabljiva, a izbira Jankovića, ki je zaradi sumljivih finančnih operacij vpleten v številne sodne procese, kot predavatelja na to temo, se je izkazala za neposrečeno. 

»Jaz nisem nikoli hotel milijona. Moja ambicija je biti najboljši, ne zaslužiti milijon,« je Janković med drugim dejal na predavanju, poročajo Finance.

Je Janković res primeren predavatelj?

Kot so že opozorile Finance, je eno Jankovićevo podjetje, in sicer KLM naložbe, že šlo v stečaj, za seboj pa pustilo pet milijonov evrov neporavnanih dolgov, drugo podjetje, družba Electa, pa bi v prisilni poravnavi izbrisalo 16,6 milijona evrov dolgov, ki jih ne more plačati. A ljubljanski župan je znan predvsem po Stožicah. Upniki so v stečaju Grepa, graditelja Stožic, prijavili za več kot pol milijarde evrov dolga. Pa spomnimo še na serijo kriminalističnih preiskav leta 2012 zaradi več domnevnih kaznivih dejanj, sodnega epiloga ni dobila še nobena od teh preiskav.

A o tem v Mariboru ni bilo govora, peščico poslušalcev je zanimalo le, kako do prvega milijona. »Imeti je treba svoje sanje,« odgovarja Janković.

Foto: Mediaspeed

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice