Vir: arhiv Nogometnega kluba Pobrežje
Občina se bo prenove lotila strateško, do takrat pa bo minilo še kar nekaj časa.

Kot smo že poročali, je v začetku letošnjega leta nastala pobuda za ureditev Športnega parka Pobrežje. 

Mariborski podžupan Samo Peter Medved je takrat dejal, da so s pobudo seznanjeni, vendar ne gre le za težavo Pobrežja, ampak tudi drugih mestnih četrti, kot je Tezno. 

Podžupan je takrat pojasnil, da so že pred časom sprejeli odločitev, da bodo vse športne površine prenesli pod enotno upravljanje Športa Maribor ter pripravili idejne zasnove za ureditev športne infrastrukture v vseh mestnih četrtih in krajevnih skupnostih.

Preverili smo, kako daleč so z načrti.

Na občini so se projekta lotili strateško

Iz Mestne občine Maribor so za uredništvo Mariborinfo pojasnili, da se zavedajo potrebe po ureditvi športnega parka v mestnih četrteh Pobrežje in Tezno.

Kot dodajajo, se bodo zato projekta lotili strateško, s strokovnim pristopom ustreznih služb - od urbanistov, arhitektov, športnikov in projektantov.

»Slednje predvideva tudi večje finančne vložke, kar pa v proračunu za leto 2022, saj bodo naše moči in sredstva ti dve leti usmerjeni v izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine, ki ga bo Mestna občina Maribor gostila v letu 2023,« pojasnjujejo na občini.

Vir: arhiv Nogometnega kluba Pobrežje

Prostorska preveritev in idejna zasnova načrtovani prihodnje leto

Kot še dodajajo na občini, bodo glede faznih korakov obnove oziroma izgradnje športnih parkov na Pobrežju in Teznem »aktivnosti najprej usmerjene v prostorsko preveritev in idejno zasnovo športnih parkov, ki bodo moderni, hkrati pa združevali interese vseh generacij omenjenih mestnih četrti«.

Mariborska občina predvideva, da se opisani koraki lahko realno izvedejo v letu 2023. 

Dodajajo pa, da je za Športni park Pobrežje že pripravljena projektna naloga. 

Do moderne prenove bo za vzdrževano športno infrastrukturo skrbel Šport Maribor

Ker imata obe mestni četrti dotrajane športne objekte, pa bo občina skrbela, da bodo ti do moderne prenove še naprej služili svojemu namenu.

»Z namenom, da bo vsa športa infrastruktura v Mestni občini Maribor ves čas urejena, vzdrževana in uporabno kakovostna, smo upravljanje in vzdrževanje uredili na način, da smo to dejavnost prenesli na občinskega koncesionarja, Šport Maribor,« pojasnjujejo na občini.

Slednji bo tako skrbel, da bosta obstoječa športna parka na Pobrežju in Teznem funkcionalna vse do časa prenove.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice