Na Zlati lisici organizatorji pričakujejo do 20.000 obiskovalcev, zato bo v okolici Mariborskega Pohorja v petek in soboto povečan promet. V izogib gneči svetujejo uporabo brezplačnega avtobusnega prevoza.

Avtobusni prevoz na mariborski mestni liniji številka 6 Vzpenjača bo v času letošnje Zlate lisice, 1. in 2. februarja, med 7. in 16. uro brezplačen za vse potnike. Zaradi pričakovane gneče bodo oba dni ob rednih vozili še dodatni avtobusi. Tako bo na liniji 6 v pogonu do 11 avtobusov.

Poleg tega bodo v sklopu tekmovanja najboljših smučark na svetu na Mariborskem Pohorju urejena parkirišča P+R (parkiraj in pelji) pri Kadetnici ob Engelsovi ulici. Od tam bodo pod Pohorje in nazaj na parkirišče med 7. in 16. uro brezplačno vozili posebni Marpromovi avtobusi.

Organizatorji pozivajo k spoštovanju prometnega režima pod Pohorjem. Dostop do same vzpenjače oziroma Pohorja je prost, promet se bo začel usmerjati na koncu Pohorske ulice, kjer bodo avtomobili usmerjeni na ustrezna parkirna mesta. Pri starem strelišču so urejeni trije veliki parkirni prostori, tako da bo po zagotovitvah organizatorjev prostora dovolj za vse. Tudi od kadetnice bo organiziran brezplačni avtobusni prevoz do Pohorja, k uporabi brezplačne avtobusne linije 6 pa pozivajo čim več Mariborčanov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice