Na Rdečem križu Maribor smo preverili, ali je zaradi trenutnih razmer spremenjeno razdeljevanje paketov pomoči.

Razdeljevanje redne humanitarne pomoči ob sredah začasno prekinjeno

Rdeči križ Maribor je začasno zaustavil ustaljeno delitev pomoči ob sredah. »Prešli smo na nov režim razdeljevanja, in sicer po predhodni telefonski najavi razdeljujemo prehranske artikle ob torkih in četrtkih med 9. in 14. uro,« je povedal Iztok Krebs, vodja humanitarnega skladišča. 

Za varnost je poskrbljeno tako, da razdeljevanje poteka v 10-minutnih blokih, da se ne pojavlja gneča in druženje prejemnikov. Ti pakete prevzamejo brezstično pred vrati humanitarnega skladišča.

Rdeči križ pomaga starejšim z dostavo nujnih potrebščin

Z namenom zagotavljanja materialne pomoči so na Rdečem križu vzpostavili klicni center.

Na telefonsko številko 059 17 77 50 lahko za pomoč pokličejo starejši, bolni in drugi izolirani, ki ne morejo sami do trgovin in lekarn. Starejšim, ki nimajo svojcev, prostovoljci Rdečega križa tako dostavijo prehranski paket tudi domov. Dostavijo tudi zdravila, če je za njih izdan recept. 

Telefonska številka je na voljo od ponedeljka do petka od 8.30 do 15.30.

»Na tej številki prejmejo klicatelji tudi ostale povezave in informacije, ki jih sproti dopolnjujemo,« je še povedal Krebs.

Ob tem dodaja, da klicatelje zanimajo različne stvari: »Mnogi potrebujejo pogovor, dogovarjamo se za dostavo pomoči, zdravil. Trudimo se, da bi klicateljem ustregli in jih zadovoljili s potrebami po pomoči ali ostalimi informacijami, ki jih želijo.« 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice