V času koronavirusa je dostop do številnih zdravstvenih storitev omejen ali pa vsaj bolj zapleten kot navadno. Kako težavo rešujejo v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor?

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor se zavedajo težav, s katerimi se pacienti srečujejo pri naročanju in vzpostavitvi kontakta z ambulanto izbranega osebnega zdravnika. Težave so posledica ukrepov za zajezitev širjenja okužb epidemije koronavirusa. Opomnili so, da se s tem problemom ne sooča le njihov zavod, temveč tudi vsi ostali javni zdravstveni zavodi v državi.

»Iz tega razloga smo vsem pacientom v pomoč izdelali kratka navodila, kako na kar najhitrejši in najlažji način vzpostaviti kontakt in dobiti ustrezno zdravniško obravnavo,« so sporočili iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor.

Odgovor na elektronsko pošto boste dobili najkasneje v dveh delovnih dneh

Pacienti naj v prvem koraku, če imajo to možnost, preverijo delovni čas ambulante in urnik naročanja na domači spletni strani zavoda. Takrat so namreč medicinske sestre dosegljive za telefonsko naročanje. Vsaka ambulanta ima objavljen urnik delovanja in naročanja, saj je v tem času ostalo delo razporejeno tako, da lahko večino tega časa porabijo za kontakt s pacienti.

Po preverjanju urnika lahko pacienti pokličejo ambulanto, so dodali v zavodu: »Ker so telefonske številke zaradi povečanega številka klicev preobremenjene in je pogosto težko vzpostaviti zvezo z ambulanto, svetujemo, da, če le imajo to možnost, napišejo elektronsko sporočilo. Odgovor bodo prejeli najkasneje v dveh delovnih dnevih.«

Klicna točka deluje na tej številki

Da bi izboljšali dosegljivost svojih ambulant, so v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor vzpostavili klicno točko. Tja pacienti pokličejo v primeru, da na pet zaporednih telefonskih klicev s strani ambulante ni odziva.

Klicna točka deluje med 7. in 15. uro na telefonski številki 02 22 86 200. Ko je zveza vzpostavljena, naj klicoči izberejo številko 1. Nato bodo prejeli vsa nadaljnja navodila, lahko pa bodo tudi predali morebitna naročila za želeno obravnavo.

Vir: Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor

V zdravstvenem domu razkrili številne težave

»Štiri mesece časa delujočo klicno točko smo pred dobrim tednom morali ukiniti zaradi nezmožnosti financiranja te dodatne storitve, saj je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) znižal plačilo avansov v višini 12,5 odstotka, kar za naš zavod pomeni okoli 120.000 evrov mesečno oziroma plačo 60 zaposlenim.

Ob tem ZZZS v cenah zdravstvenih storitev še vedno financira le nižje vrednosti plačilnih razredov, kot je naša obveza za izplačilo zaposlenim po zakonu (3,82 odstotka, kar v masi plač za naš zavod na letni ravni pomeni 1,2 milijona evrov). ZZZS tudi ne priznava 2 odstotkov sredstev za dodatek za uspešnost ter še vedno ne financira zakonsko predpisane amortizacije,« so razložili v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor.

Kljub temu so se zaradi še vedno obstoječih izrednih razmer v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor odločili, da zaradi boljše dostopnosti naših pacientov do zdravstvene obravnave to breme v celoti prenesejo na Zdravstveni dom Maribor.

Vse paciente vljudno prosijo za razumevanje.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JBT (nepreverjen)

Več šans imam zadetek na Lotu ,kot dobiti doktora na telefon . Katastrofa ,vsi lahko delajo od doma in preko telefona ter interneta ,samo doktarji ne .

Starejše novice