Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
V začetku aprila se je končala zimska sezona na Mariborskem Pohorju. Preverili smo, kakšna je bila in ali so na Marpromu z njo zadovoljni. Po pohorskih strminah se je letos spustilo 150 tisoč smučarjev.

Slovenska smučišča počasi zaključujejo letošnjo zimsko sezono. Na Mariborskem Pohorju je bil zadnji smučarski dan to nedeljo. 

V nedavno končani zimski sezoni je bila prva smuka na Pohorju mogoča že 26. novembra. 

Do 2. aprila, ko se je končala, so izpeljali 124 smučarskih dni. V tem času je pohorska smučišča obiskalo približno 150.000 smučarjev, kar je primerljivo s številom iz predhodne sezone.

Finančno ena uspešnejših sezon v zadnjem obdobju

Ob koncu zimske sezona, smo preverili, kako so s to zadovoljni v mariborskem javnem podjetju Marprom, ki upravlja smučišča na Mariborskem Pohorju.

Kot so povedali za Mariborinfo, so zadnjo zimsko sezono na Pohorju so zaznamovale zelo dobre snežne razmere: »Na Arehu je v teku zime zapadlo skupno preko tri metre naravnega snega.«

»Tako so bile smučarske povezave med sektorjema Bellevue in Areh urejene skoraj do sredine marca, na Mariborskem Pohorju pa je bila še v začetku marca mogoča smuka do doline,« pojasnjujejo.

Dodajajo, da končni finančni rezultat zimske sezone trenutno še znan, je pa bila ena od uspešnejših v zadnjem obdobju.

V teku že predprodaja sezonskih smučarskih vozovnic za prihodnjo zimo, kakšne so cene? 

Tik pred koncem zimske sezone se je 31. marca že začela predprodaja sezonskih smučarskih vozovnic za prihodnjo zimo, pri čemer so cene vseh vozovnic ostale enake kot za zimo 2022/2023. 

Prvo obdobje predprodaje novih sezonskih vozovnic, ko so cene teh najnižje, bo trajalo do 9. aprila. 

V tem času bodo sezonske smučarske vozovnice za odrasle stale 430 evrov, za mladino, študente in seniorje 360 evrov, za otroke 240 evrov in toliko tudi za invalide. 

Po koncu zimske sezone gondola več dni ne bo obratovala

Po koncu zimske sezone na Mariborskem Pohorju je podjetje Marprom že začelo izvajanje rednih spomladanskih vzdrževalnih del na krožni kabinski žičnici.

Potekala bodo od 3. do 26. aprila vse ponedeljke (razen velikonočnega), torke, srede in četrtke. Gondola tako ne bo obratovala od 3. do 6. aprila, od 11. do 13. aprila, od 17. do 20. aprila in od 24. do 26. aprila.

V teh terminih prevoz s krožno kabinsko žičnico ne bo mogoč, medtem ko bo ostale dni obratovala po voznem redu.

Tudi avgusta in septembra bo gondola mirovala, razlog postavitev vmesne postaje

Na Marpromu pojasnjujejo, da je postavitev vmesne postaje krožne kabinske žičnice načrtovana avgusta in septembra.

Montaža bo, po predhodno opravljenih gradbenih delih, trajala okvirno od šest do osem tednov. 

»Gre za večji poseg, pri katerem bo ob sami postaji treba tudi postaviti dva dodatna stebra, še dva obstoječa stebra pa zamenjati,« razlagajo. 

Pri tem bo izvajalec snel jeklenico, ki jo bo nato po koncu del moral namestiti nazaj in utiriti, pred začetkom rednega obratovanja pa bodo potrebna še vsa testiranja in varnostni pregledi.

Med izgradnjo vmesne postaje bo za obiskovalce zagotovljen nadomestni prevoz na Mariborsko Pohorje s sedežnicami Radvanje, Poštela in Sleme.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Politik (nepreverjen)

Že iščejo,kot izgovor za podražitev,ki ciga..nčku ni ratalo.Kakšna vmestna postaja?a ste čisti blesavi ?,kje?sredi šume?moja koza je bolj pametna kot ti na blagajniški občinski upravi.Za kaj več kot senco delat itak niste sposobni.Koritniki.

gostja (nepreverjen)

Se strinjam, vmesna postaja gondole ni potrebna !

In reply to by Politik (nepreverjen)

Mbb (nepreverjen)

Kdor pozna teren pohorske vzpenjače se lahko samo čudi vmesni postaji ? To je zapravljanje denarja ker je nekdo že podpisal projekt in se konstrukcija že izdeluje . Podobno kot je Kangler izpeljal projekt z rušenjem stare žičnice .

Jure1976 (nepreverjen)

Z nesprejemljivimi cenami za mariborčane in lokalno prebivalstvo se je malo nespodobno hvaliti z eno najuspešnejših sezon. Viške denarja bi raje namenili.bolj dostopnim kartam, pa še kaj bi se našlo, namesto vmesne postaje...

Starejše novice