Slika je simbolična.
Lansko študijsko leto je dijake zaključnih letnikov prikrajšalo za doživetje maturantskih plesov. Plesne šole še vedno upajo, da jim bo letos plese uspelo izvesti, a je upanje iz dneva v dan manjše.

Rudi Kocbek, lastnik Plesne šole Pingi, je za Mariborinfo povedal, da maturantske plese še vedno načrtujejo in da bodo, v kolikor bodo epidemiološke razmere to dopuščale, te izvedli v juniju po končani maturi.

Razmišljajo tudi o možnosti, da bi maturantske plese prestavili v jesen in jih izvedli septembra. 

Nobena srednja šola, s katero sodelujejo v plesni šoli Pingi, zaenkrat še ni odpovedala maturantskega plesa. Kot je povedal Kocbek, sodelujejo s 38 srednjimi šolami vse od Lendave do Nove Gorice in Kopra. 

Želja po maturantskem plesu največja v severovzhodni Sloveniji

»Interes za maturantske plese v Sloveniji je različen,« dodaja Kocbek in nadaljuje: »Želja maturantov, staršev in vodstev šol, da se ples izpelje tudi izven 'rednih' terminov, je največja v Prekmurju, Slovenskih Konjicah, Rogaški Slatini in generalno v vsej severovzhodni Sloveniji, tudi na celjskem območju.«

Nekoliko manj interesa za izvedbo maturantskih plesov je v osrednji Sloveniji, je pa interes velik tudi na Goriškem in Obali.

V plesni šoli Pingi še vedno upajo, da se bodo razmere počasi izboljšale in bodo lahko vsaj v maju začeli s plesnimi vajami po nekoliko skrajšanem programu. Vsekakor pa bodo, če bo to potrebno, maturantski večer tudi konceptualno prilagodili. 

Bo še ena generacija dijakov brez maturantskega plesa? 

V plesni šoli Samba imajo nekoliko bolj pesimistične napovedi. Seveda, želijo si, da bi maturantske plese lahko izvedli, a so glede na trenutno epidemiološko situacijo prepričani, da bo to zelo težko izvedljivo. 

Dijaki namreč že od oktobra niso v šoli, zato tudi ne morejo imeti plesnih vaj. »V primeru, da se prilagodimo situaciji in imamo manj plesnih vaj ter, da se dogodek prestavi v mesec maj oziroma junij pa je vprašanje, če se bodo dijaki za to odločili, ker imajo maturo,« je povedala Natalija Banovič

»Mislim, da bo še ena generacija oškodovana in prikrajšana za maturantski ples,« še dodaja.

Da je iz tedna v teden manj upanja, da se bodo letošnji maturantski plesi res izvedli, menijo tudi v plesni šoli Salsero.

Kot je povedal pomočnik direktorja Luka Romih, na večini šol v tem šolskem letu sploh še niso opravili predstavitve za izbiro ponudnika za maturantski ples.

Tiste šole, ki so predstavitve vseeno že naredile v mesecu septembru, pa so jih v veliki večini zraven klasičnih terminov v februarju in marcu, zaprosile tudi za dodatne termine v mesecu maju in juniju. 

»Prilagoditi se bo v vsakem primeru potrebno,« je povedal Romih. Zaenkrat še ne vedo, ali bo to z manjšim številom plesnih vaj ali z omejenim številom gostov na samem dogodku.

»Seveda, pa to ni odvisno od nas, ampak v prvi vrsti od sprejetih ukrepov ter seveda vodstev šol, dijakov in staršev,« še dodaja.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ragnar The King (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

na takšnih zadevah je ogromno mamil in alkohola in bruhanja

Rola (nepreverjen)

Ne sodi po sebi drugih.

In reply to by Ragnar The King (nepreverjen)

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

IN TUDI DRUGO LETO BO ISTO, DOKLER SE BO DELALO KUGO IZ PREHLADA KI PRI 99,5% POPULACIJE NE POVZROČI TEŽJIH SIMPTOMOV TAKO DOLGO BOSTE ZAPRTI IN BO VSE ODPADALO, PA PAZITE KMALU BO TU BURKINAFAŠKI SEV KI SE ŠIRI Z 110% HITROSTJO

RK (nepreverjen)

Pa kdo si ti, da toliko pametuješ?! Sramota od človeka!

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

NEKDO KI JE ODPRL OČI IN NE POŽRE VSEGA KAR MU LAŽNJIVA VLADA SERVIRA TAKO KOT TI IN TEBI PODOBNE OVCE

In reply to by RK (nepreverjen)

Starejše novice