Tudi na območju Maribora podjetja zaposlujejo vse več delavcev iz drugih držav. Na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje smo preverili, kakšne pogoje morajo izpolniti tujci, da se lahko zaposlijo v Sloveniji.

Temeljni pogoj za zaposlitev tujcev v Sloveniji je pridobitev enotnega dovoljenja za prebivanje in delo, ki ga izdajajo upravne enote po predhodnem soglasju Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje.

Soglasje po besedah Mirjane Zgaga iz mariborske območne službe zavoda nadomešča nekdanje delovno dovoljenje, saj od leta 2015 velja nov zakon, ki določa enotni postopek ureditve zaposlovanja in prebivanja tujcev, kar pomeni, da je za zaposlitev ali delo tujcev potrebno pridobiti le enotno dovoljenje za prebivanje in delo.

»Izjema so države, s katerimi ima Republika Slovenija bilateralni sporazum o zaposlovanju, na primer Bosna in Hercegovina ali Srbija, kjer je za zaposlitev še vedno potrebno pridobiti delovno dovoljenje, ki pa potem v postopku izdaje enotnega dovoljenja za prebivanje in delo že velja kot soglasje k enotnemu dovoljenju,« izvemo na mariborski območni službi zavoda.

Temeljni vsebinski pogoji za izdajo soglasja za zaposlitev so:

- da v evidenci Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje ni ustreznih domačih kandidatov,

- da delodajalec, ki bi zaposlil tujca aktivno posluje - kar pomeni, da mora imeti zadnjih šest mesecev vsaj enega zaposlenega oziroma v primeru novih firm, da izkaže investicijo v vrednosti 50.000 evrov, nima neporavnanih davčnih obveznosti in ni bil kaznovan za prekrške delovnopravne zakonodaje, ki predstavljajo prepoved zaposlovanja tujcev,

- da tujec izpolnjuje pogoje za opravljanje razpisanega delovnega mesta - izobrazba, delovne izkušnje ...

A zgoraj opisani pogoji veljajo le za klasične zaposlitve tujcev, medtem ko za podaljševanje zaposlitev in druge oblike dela tujcev, na primer napoteni delavci, tuji zastopniki, usposabljanje, obstajajo drugačni pogoji za izdajo soglasij, še dodajajo na mariborskem zavodu za zaposlovanje.

Vir: Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje

Znanje slovenščine je obvezno, nastanitev je prednost

»Znanje jezika je obvezno in se v postopkih izdaje delovnega dovoljenja ali soglasja zahteva le v primerih, ko gre za delo s strankami, kar je v skladu z določili Zakona o javni rabi slovenščine,« pojasni Zgaga.

Cene tečajev in izpitov so različne, cena izpita pri Centru za slovenščino pri Filozofski fakulteti, ki je bil s strani vlade leta 1994 imenovan za strokovno komisijo za preverjanje znanja slovenščine, po njenih besedah znaša od 358 do 434 evrov, glede na raven znanja.

Zagotovitev nastanitve je prednost, ni pa pogoj: »Iskalci iz držav omrežja EURES so izenačeni s slovenskimi iskalci, ob prvi prijavi v zavarovanje pridobijo EMŠO, pridobiti morajo tudi davčno številko, za tujce iz tretjih držav pa delodajalci potrebujejo delovna dovoljenja.«

Zaposlovalne agencije lahko po besedah Zgage zaposlujejo le tujce, ki imajo že prost dostop na trg dela, kar pomeni, da gre za tujce, ki že vsaj eno leto ali še dlje časa bivajo in delajo na ozemlju Slovenije.

Največ tujih delavcev prihaja iz držav nekdanje Jugoslavije, kjer prednjačijo delavci iz Bosne in Hercegovine, sledijo pa delavci iz Srbije, Kosova in drugih držav.

Pri Mariborčanih, ki priložnosti iščejo v tujini so medtem najbolj priljubljene Avstrija, Nemčija, Velika Britanija, Švica, Nizozemska, Španija, Belgija, Švedska in Danska.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice