To so kresovanja v Mariboru ter bližnji in daljnji okolici, ki ta konec tedna vabijo k druženju.

Ste se že odločili, kje boste preživeli večer na predpraznično nedeljo? Za lažje odločanje smo vam pripravili pregled dogodkov v Mariboru ter bližnji in malo manj bližnji okolici, ki vabijo k druženju in zabavi ob prvomajskem kresu.

Veliko kresovanje v Koblarjevem zalivu (30. april ob 18. uri)

Če nameravate nedeljski večer preživeti v Mariboru s pogledom na reko Dravo, je veliko kresovanje v Koblarjevem zalivu kot nalašč za vas. Dogajanje se pričenja ob 18. uri z nastopom dua Happy Vibe in skupino Jebe'la cesta. Zbrane bo ob 20.10 nagovoril slavnostni govornik Lojze Raško, predsednik Sindikat lesarstva Slovenije, kresovanje pa se bo nato nadaljevalo s skupino Rock Partyzani. Najvztrajnejši boste ob polnoči dočakali še ognjemet.

Postavljanje mlajev in ostala kresovanja - nedelja, 30. april

Ob 17. uri postavitev mlaja v Limbušu in kresovanje na vinogradništvu Marin (Hrastje).

Postavljanje majskega drevesa in kresovanje v Občini Miklavž na Dravskem polju pri domu krajanov Dravski Dvor. Ob 16. uri postavljanje majskega drevesa v Miklavškem trikotniku, ob 18. uri pa kresovanje in družabno srečanje.

Postavitev mlaja v Orehovi vasi ob 18. uri.

Postavitev majskega drevesa v Bresternici - Gaj prav tako ob 18. uri.

Na Ptuju se vračajo na Ranco (30. april ob 20. uri)

S polnimi močmi se na Ptuju čez prvomajske praznike vračajo na Ranco, kjer že 14. leto zapored prirejajo največji kres na vodi v Sloveniji. Za plesno vzdušje pa bodo skrbeli DJ Šemniški, DJ David Nyx in Musicolors.

Prazničnih prireditev pred prvim majem je v okolici Maribora in po Štajerskem še mnogo. Se dogaja tudi pri vas? Pošljite nam informacije na [email protected] in z veseljem bomo vašo prireditev dodali na seznam.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice