Zbrali smo nekaj lokacij, kamor se v času krompirjevih počitnic lahko odpravite s svojimi otroci.

Čeprav se uradno začnejo šele v ponedeljek, ko šoloobvezni otroci ne rabijo v šolo, so se za mnoge začele že ta vikend. Na tisoče otrok v prihajajočem tednu ostaja doma, mnogi si želijo kam odpotovati, obiskati kakšne dogodke ali podati preprosto na izlet.

Kam za počitnice peljati dobrih 250.000 slovenskih otrok?

Krompirjeve počitnice, izraz, ki je zrasel iz pretekle potrebe po pomoči pri kmečkih opravilih (nabiranju krompirja), zaradi česar jim tedaj ni bilo treba v šolo, poznamo še danes. V precej drugačni obliki seveda, razen morda na podeželju. Okoli 175.700 osnovnošolcev in 75.000 dijakov si lahko vse do četrtega novembra obeta počitka in zabave.

Ustvarjalne delavnice in Terme 3000

Nedvomno si otroci v svojem prostem času želijo tudi nekaj zabave. Zveza prijateljev mladine Slovenije pripravlja razne popoldanske delavnice. Mariborski otroci se bodo lahko poizkusili v likovnih, digitalnih, lego in sprostitvenih delavnicah, v sredo pa naj bi skupaj odšli na kopanje v Terme 3000.

Adrenalinski parki

Če menite, da se otrok preveč dolgočasi, ga peljite v adrenalinski park! V Mariboru in okolici lahko naštejemo vsaj tri. Enega morda že poznate, nahaja se v Betnavskem gozdu. Drugi, poi menu Pustolovski park Vurberg, za obisk katerega boste odšteli približno 30 evrov, se nahaja v Dupleku v bližini grada Vurberg. Tretji pa je adrenalinsko sankališče Zlodejevo na Rogli.

Noč čarovnic za urbane otroke

Sicer pa za zabavo in spristitev ni potrebno odlašati, že ta vikend lahko v mariborskem Vetrinjskem dvoru na Prazniku buč pripravljate sladice, izdelujete pajke in netopirje ter rezljate buče, ki jih boste potem razstavili na dvorišču. Takole vabijo na dogodek, ki je primeren za vse starosti. “Povabljeni na strašno druženje in obujanje starodavnih običajev. Več kot nas je, bolj fletno se imamo!«

Noč čarovnic za podeželske otroke

Na dogodek Noč čarovnic se lahko zapeljete v Slivnico pri Mariboru, kjer Združenje rezbarjev in modelarjev lesa Slovenije organizira pravcati praznik čarovnic. Lahko si boste čarovniško poslikali obraze, domača društva pa se bodo predstavila s strašnimi ročno izdelanimi čarovnicami. »Tudi za velike čarovnice bo poskrbljeno s pijačo, jedačo, kostanji in glasbo,« pišejo na spletni strani.

Potep v naravi za tiste, ki preveč sedijo

Vaši otroci se bodo srečali s pravljičnim svetom v Bolfenkovi pravljični vasici na Pohorju, kjer prebiva nagajiv škrat Bolfenk, za obisk pa je potrebna predhodna prijava. Takole vabijo v svoj pravljični svet: 

"Pravljična bitja vas bodo skozi igro, delavnice in domišljijo popeljale v svet otroškega veselja. To je izvrsten izlet za vso družino, saj so odrasli prav tako vabljeni v vasico in k sodelovanju pri delavnicah, ogledih ali drugih aktivnostih. Lahko pa v tem času uživajo ob sprehodu skozi energetsko pot ali ob pestri gostinski ponudbi Hotela Bolfenk."

Fotografija: Pustolovski park Vurberg, Facebook

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice