Pica, hrana, ki ji nikoli ne rečemo ne, in ki ima toliko različnih nadevov in oblik kot si jih lahko zamislimo.

Ena tistih jedi, ki ima pri vsakemu posamezniku nekoliko drugačen recept in ki jo vsak rad pripravi nekoliko drugače. Nekateri imajo raje debelo testo, drugi tanjše, nekateri z veliko različnimi nadevi in dodatki spet drugi z le osnovnimi.

Píca je jed italijanske kuhinje iz vzhajanega testa, obloženega predvsem s paradižnikovim pirejem in sirom. Začinimo jo z baziliko ali origanom in spečemo v peči. Taka osnovna vrsta pice ima vse barve italijanske zastave in se imenuje po soprogi prvega italijanskega kralja Umberta I, Margeriti - pica margerita.

Ena najboljših picerij v Sloveniji se nahaja v Mariboru

Novinarji spletnega portala Siol.si so se podali na lov za najboljšo pico v Sloveniji in kot kaže so jo našli v mariborski La Pizzeriji.

"Tudi sami smo bili skeptični ob lanski novici, da bo del mariborskega Rožmarina postal picerija. A izkazalo se je, da je perfekcionistični lastnik tudi v tem primeru izdelek izpilil do popolnosti. Imajo pravo mešanico moke, prave pelate in pravo mocarelo ter vse druge dodatke, ob tem pa so se odločili še za simpatično podrobnost - ob ogromni pici vam za rezanje prinesejo kar škarje," so med drugim zapisali v obrazložitvi.

Na njihov seznam so se poleg La pizzerije uvrstile še Etna iz Divače, Garaža, Verace in Gostilnica 5 – 6 kg vse tri iz Ljubljane.

Košček Italije v Mariboru

"Moka, iz katere pripravljajo testo, ki za vzhajanje potrebuje en dan in eno noč, pelati brez vode, izbrana mocarela z ravno prav maščobe, sveže začimbe … Picopeki so umetniki, zaljubljeni v pice, izbrana ekipa pa ima rada ljudi. Krušna peč je vroča, hladno in uležano pivo družinske pivovarne Schweiger, ki ga točiijo samo v La pizzeriji, pa je zorelo počasneje," tako svoje delo in ljubezen do pic opisujejo v La pizzeriji.

La pizzeria je prostor, ki vznemirja, pomirja in obeta doživetje, tudi kulinarično. Je vaš košček Italije v centru Maribora.

Deset najbolje ocenjenih picerij na Tripadvisorju

Če ste si ob branju članka zaželeli dobre pice, vam spodaj ponujamo še nekaj možnosti, kam na dobro pico v Mariboru. Seznam je nastal na podlagi ocen na Tripadvisorju, spletni strani, ki jo uporabljajo popotniki s celega sveta in ocenjujejo ponudnike storitev na posamezni lokaciji.

  1. 1. La Pizzerija
  2. 2. Picerija Pomodoro
  3. 3. Picerija La Cantina
  4. 4. Picerija Pub Restavracija Ancora
  5. 5. Štajerc
  6. 6. Picerija Verdi
  7. 7. Restavracija Villa Rustica
  8. 8. Astoria City Cuisine
  9. 9. Picerija Toscana
  10. 10. Picerija Sidro

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice