Šolarjem bo še zadnjič v tem šolskem letu zazvonil šolski zvonec, nato bodo za dobra dva meseca pozabili na šolo in se prepustili uživanju in brezskrbnosti.

V tem šolskem letu je osnovno šolo obiskovalo 186.328 učencev in 73.110 dijakov. Za devetošolce se je pouk končal že 14. junija, za zaključne letnike srednjih šol pa konec maja.

Vsekakor morajo biti počitnice čas, ko se šolarji spočijejo, hkrati pa tudi izkoristijo čas za vragolije, hobije in igro. Tudi v Mariboru je na voljo kar nekaj aktivnosti, ki bodo popestrile njihov počitniški vsakdan in preprečile predolgo poležavanje pred televizijo ali stremenje v računalnik.

Začetek kot se šika! Da bodo najdaljše počitnice za učence polne doživetij in dogodivščin!

Na vprašanje kam z najmlajšimi je ta hip prvi odgovor jasen - Art kamp! Art kamp je ne samo to, kar pravi njegovo ime. Je festival znotraj festivala. Začenja se vsak festivalski dan – med 21. in 29. junijem – ob devetih zjutraj.

Delavnice, ustvarjalnice, predstavitve - vedno znova se dotikajo dediščine, knjige in bralne kulture, likovnih umetnosti, zdravega prehranjevanja, zdravja telesa in duha, naravoslovja in naravoljubja, iger in športa, tujih kultur in ranljivih skupin.

Od raziskovanja zakladov prednikov, spoznavanja drugih kultur, umetnosti oblikovanja in novomedijske umetnosti, kuharije in ekologije do bralne plaže, igralne jase in še bi lahko naštevali. 

Več tukaj.

Počitniške delavnice, poletne šole, izleti in letovanja

Da bodo počitnice nepozabne in polne doživetij, so s počitniškimi programi pod skupnim naslovom Počitnice s prijatelji 2019 poskrbeli tudi v Zvezi prijateljev mladine Maribor. Sprva bodo ustvarjalne delavnice v okviru že omenjenega Festivala Lent oziroma Art kampa v Mestnem parku, od 1. julija naprej pa z dnevnim programom nadaljujejo v Domu ustvarjalnosti mladih

Tam bodo učenci lahko izbirali med različnimi likovnimi delavnicami, na tematskih delavnicah pa bodo izdelovali ljudska glasbila in nanje zaigrali. Veliko doživetij jih čaka na kar 42 izletih.

Več tukaj.

Učenje nemščine na letovanju

Zveza prijateljev mladine Maribor pripravlja tudi letovanje v Marburgu, prijateljskem mestu Maribora, in nadaljuje po drugih krajih – Berlin, Pariz, Amsterdam ... Učenje nemškega jezika ni nujno sedenje v učilnici in poslušanje predavanj, lahko je pravo potovanje, raziskovanje, zabava in druženje s prijatelji. Obiski zanimivih krajev, adrenalinske in športne dogodivščine, družabne igre in večerne zabave. Pri tem pa učenje nemškega jezika steče kar nehote in povsod.

V letu 2019 bo letovanje v Marburgu potekalo od 2. do 11. avgusta. Več tukaj.

Pestre aktivnost pripravljajo tudi športna društva

Športno društvo Center Maribor že vrsto let med poletnimi počitnicami organizira Poletni tabor. Dejavnosti izvajajo v petih različnih terminih, najpogosteje v začetku julija in konec avgusta. Otroci se dejavnosti udeležujejo od ponedeljka do petka v izbranem terminu.

Poletni tabor je namenjen otrokom od 6. leta starosti in se izvaja med 7.45 in 16.00. Gimnastika, rolanje, kolesarjenje, pohod, igre z žogo, igre v gimnastični dvorani, plavanje, jahanje, hokej na rolerjih, borilne veščine, veslanje, atletika, lokostrelstvo, orientacija, ustvarjalne delavnice, spopad z vodnimi pištolami ...

Več tukaj.

Aktivno preživljanje počitnic v družbi prijateljev in vrstnikov

Tudi Športno društvo Pohorje pripravlja dvo- do tridnevne tabore v naravi, ki so namenjeni otrokom od 10. leta naprej. Čez dan na taboru potekajo različne športne aktivnosti, zvečer pa druženje z vrstniki, prijatelji in vaditelji.

Vabijo tudi na počitniško vadbo, ki se odvija v času poletnih počitnic in sicer v mesecu juliju in avgustu. Namenjena je otrokom od 6. leta naprej in mladini. V program so vključene številne športne dejavnosti kot so atletika, veslanje, kajak, kanu, plavanje, odbojka na mivki ter drugi ekipni športi in pohodništvo. Odvija se v popoldanskem času v Mariboru in okolici.

Več tukaj.

Možnosti je še veliko, bodite kreativni, drugačni in izkoristite najdaljše počitnice - september bo še kako hitro trkal na domača vrata.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice