Na Prešernov dan kulturne ustanove že tradicionalno odprejo svoja vrata. Zbrali smo nekaj predlogov, kam se odpraviti.

V Pokrajinskem muzeju Maribor bodo slovenski kulturni praznik obeležili z dnevom odprtih vrat, z vodenim ogledom stalnih razstav ter s prebiranjem poezije. Dogajanja se bodo odvijala na različnih lokacijah od 10.00 dalje.

Umetnostna galerija Maribor pripravlja dan odprtih vrat z njihovimi aktualnimi razstavami ter s podpisovanjem monografske publikacije slikarja Ludvika Pandurja ob 18.00.

Vir: Umetnostna galerija Maribor

Dan odprtih vrat pripravljajo tudi v Muzeju narodne osvoboditve, kjer pripravljajo oglede s strokovnim vodstvom ter delavnico za otroke in družine. Muzej bo svoja vrata odprl ob 9.00.

Svoja vrata bo odprla tudi še edina stoječa srednjeveška sinagoga daleč naokoli. Aktualne razstave si bo mogoče ogledati 8. februarja, od 10.00 do 14.00.

V Pionirski knjižnici Nova vas za najmlajše pripravljajo Praznično pravljično uro med 10.00 in 11.00 ter ugodnosti za vse včlanjene in nove uporabnike knjižnice.

Brezplačno vodenje med 11.00 in 18.00 ponuja tudi Muzej najstarejše trte na svetu.

V Galeriji Media Nox vabijo na ogled razstave plakatov Čutnost minljivosti/motivi pokrajin in figur v opusu Franceta Miheliča.

V Lenartu bo proslava ob kulturnem prazniku potekala v Domu kulture Lenart, in sicer v petek, 10. februarja, s pričetkom ob 18.00. 

Osrednja slovesnost Mestne občine Ptuj ob slovenskem kulturnem prazniku je bila včeraj, 6. februarja, s pričetkom ob 18.00. Na dogodku so tradicionalno podelili občinska priznanja Velike oljenke in Oljenke, ki jih posamezniki ali društva dobijo za zasluge na področju kulture.

Prešernov dan bodo počastili tudi v Pokrajinskem muzeju Ptuj Ormož z različnimi razstavami in delavnicami, v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj bodo 9. februarja pripravili tematsko vodena ogleda, v Galeriji Luna pa bo 8. februarja, ob 11.00, potekal voden ogled po razstavi Sabine Šinko.

Vabljeni k obeležitvi slovenskega kulturnega praznika z obiskom ene od kulturnih ustanov ali s preživljanjem dneva z družino ob kulturnih aktivnostih.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

jaz ponavadi na ta dan se userem u gače
je bolj kulturno
kot pa za kak grm
Veste kultura je lepa stvar

Starejše novice