Kanglerju so zaradi sporne zaposlitve Bahove na Medobčinskem stanovanjskem skladu dodelili sedem mesecev zaporne kazni.

Po pisanju Večera je Višje sodišče v Mariboru Kanglerja pravnomočno obsodilo v zadevi sporne zaposlitve Astrid Bah in mu dodelilo sedem mesecev pogojne zaporne kazni z dvema letoma preizkusne dobe. Enaka kazen je bila pred časom dodeljena tudi Tanji Vindiš Furman, direktorici Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada, v katerem je Bahova trenutno zaposlena kot višja svetovalka, a je njena kazen že zastarala.

Pregon zaradi političnih motivov?

Nekdanji župan Maribora Franc Kangler sicer še vedno ponavlja, da so obtožbe zoper njega zgolj politična gonja zaradi višjega sodnika Aleksandra Karakaša, ki ni bil izbran za vhovnega sodnika. Vsi organi pregona naj bi bili tako “zmanipulirani”, da se gonja proti Kanglerju ne bi končala. Njegovi zagovorniki so se na obtožbo, ki je bila prvič potrjena 26. januarja 2016, že pritožili, a so jo na sodišču zavrnili kot neutemeljeno.

Med Kanglerjem in Bahovo razmerje “osebne in prijateljske narave”

Spomnimo, leta 2009 je Bahova preko razpisa dobila službo na Javnem medobčinskem stanovanjskem skladu. Takrat je Kangler iz osebnih motivov, po besedah višje tožilke Januše Kušar Rotman bi naj šlo za osebno in prijateljsko razmerje med Kanglerjem in Bahovo, pritisnil na Vindiš Furmanovo, ki je Bahovo protipravno zaposlila in ji iz javnega sklada povrnila stroške študija na 2. bolonjski stopnji v znesku 4642 evrov. Bahova je sicer na prvi bolonjski stopnji diplomirala oktobra 2009, en dan pred iztekom razpisa na skladu. Razpis je bil na oglasni deski zavoda za zaposlovanje razobešen le pet dni. Četudi je bil čas pripravništva omejen na osem mesecev, so za Bahovo v tem primeru naredili izjemo in ji ga skrajšali na le tri mesece.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice