V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 11. marca, opravili 5222 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 770 novih okužb, gre za 14,7-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 25.447 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 199.004. Aktivnih primerov okužbe je po podatkih Sledilnika trenutno 10.325. Sedemdnevno povprečno število okužb je danes 689, včeraj je povprečje znašalo 705. Za prehod v rumeno fazo mora sedemdnevno povprečje okužb pasti pod 600, pogoj glede hospitalizacij pa je trenutno izpolnjen, saj je število bolnikov manjše od 500. 

V Podravju 103 nove okužbe v 19 občinah

Na vrhu v Podravju je ponovno mariborska občina, kjer so včeraj potrdili 58 novih primerov. Sledi Slovenska Bistrica z dvanajstimi okužbami in občina Hoče - Slivnica, kjer imajo šest novih primerov. 

V občini Kungota so našteli štiri nove okužbe, tri imajo v občini Selnica ob Dravi in Poljčane. Po dve novi okužbi so zabeležili v občinah Ptuj, Pesnica, Šentilj in Lenart.

Po en nov primer okužbe pa so zabeležili v občinah Duplek, Miklavž na Dravskem polju, Rače - Fram, Ruše, Starše, Hajdina, Makole in Juršinci, Žetale.

Dvaindvajset podravskih občin je bilo minuli četrtek brez novih okužb. 

Po zadnjih podatkih je v Podravski regiji sedemdnevno povprečje okužb pri številu 99,7. Za prehod v rumeno fazo je treba doseči sedemdnevno povprečje okužb pri številu 103.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice