Nakupovalni centri ostajajo odprti.
Predsednik vlade Janez Janša je včeraj pozno popoldne predstavil nove vladne ukrepe, ki stopijo v veljavo v soboto. Eden izmed ukrepov določa tudi, da bodo od sobote naprej nakupovalna središča odprta z omejenim poslovanjem.

Predsednik vlade Janez Janša je po včerajšnji seji vlade predstavil dodatne ukrepe za omejevanje širjenja koronavirusa, ki bodo veljali od sobote.

Ukrepi, ki se bodo uveljavili z današnjimi odloki, bodo večinoma začeli veljati v soboto, bodo veljali za teden dni. »Prihodnji četrtek ali petek bo vlada naredila in sprejela novo oceno in se odločila, ali jih podaljšamo, ali prekličemo ali omilimo,« je povedal premier Janša.

Nakupovalni centri ostajajo odprti, a z omejitvijo delovanja

Ukrepi, ki so bili predvidni v načrtu, ki je bil sprejet v začetku meseca in bodo vstopili v veljavo s soboto, ko bodo natančneje obdelani v odlokih, so:

  • zaprtje gostinskih obratov, dovoljena dostava hrane,
  • zaprtje hotelskih kapacitet, z izjemami za poslovne delegacije, diplomatske in športne profesionalne ekipe,
  • omejitev delovanja trgovskih centrov, izjema živilske trgovine, gradbeni in tehnični material, hrana za živali in kmetijske potrebščine.

Nakupovalna središča ostajajo odprta, obratovala pa bodo v omejenem obsegu in s prilagojenim delovnim časom. 

Kot vse kaže, bo izjem, torej trgovin, ki bodo znotraj trgovskih centrov obratovale, precej. Za zdaj je vlada med izjeme določila živilske trgovine, trgovine z gradbenim in tehničnim materialom, s hrano za živali, s kmetijskimi potrebščinami.

Več bodo ministri pojasnili na današni vladni novinarski konferenci.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice