Kje lahko v času, ki ga kroji koronavirus, popijete kavo, pripravljeno v skladu z najvišjimi standardi za varnost in higieno v gostinskih lokalih?

V Sloveniji imamo že 59 kavarn, ki se ponašajo s certifikatom za varnejšo pripravo kave, ki ga po uspešno opravljenem izobraževanju in praktičnem preizkusu podeljuje dunajska pražarna kave Julius Meinl.

Podpora gostincem, ki želijo svojim gostom zagotoviti najvišjo raven varnosti in higiene

V dunajski pražarni kave Julius Meinl so se na spremenjene razmere odzvali s posebnim izobraževanjem za gostince. Lokalom, ki pri pripravi kave zagotavljajo najvišjo raven varnosti in higiene, podeljujejo posebni certifikat za varnejšo pripravo kave.

Izobraževanje sledi posebnemu protokolu, ki je bil razvit v sodelovanju z Avstrijskim društvom za nadzor okužb, posebej za kavarne, hotele in restavracije. Osredotoča se na vse faze priprave kave in specifike postrežbe, gostincem pa pomaga, da svojim strankam še naprej zagotavljajo najvišjo kakovost in varnost.

»Poleg priporočljive razdalje, uporabe mask in razkuževanja rok, so ključni tudi manjši, a prav tako pomembni ukrepi, ki zagotavljajo popolno varnost. Potrebno je na primer poskrbeti za vrečke s sladkorjem, čajem ali piškoti, da si jih gostje ne strežejo sami. Zagotoviti je potrebno tudi pravilno higieno ob ravnanju s posodo, kavnimi aparati ter vsehmi napravami ali terminali, ki se jih dotika osebje ali stranke. Šteje vsaka malenkost,« je povedal Črtomir Brezavšček, vodja marketinga in kakovosti v Julius Meinl.

Spletnemu usposabljanju sledi praktični preizkus postopkov

Spletni tečaj usposabljanja s pomočjo posnetkov strokovnjakov za kavo ponuja praktične nasvete o vseh fazah priprave različnih vrst kave in drugih proizvodov, povezanih s porabo kave. 

Sledi končni izpit, s katerim v Julius Meinl ovrednotijo znanje, nato pa njihova terenska ekipa izvede praktično oceno postopka. Po uspešnem zaključku izobraževanja lokal prejme certifikat – dokler se stanje ne bo stabiliziralo, pa bodo ekipe Juliusa Meinla na terenu mesečno tudi preverjale, ali vsi, ki so pridobili certifikat, zagotavljajo varnostne pogoje, predvidene s postopkom »varnejša priprava kave«.

»Zaupanje in varnost naših partnerjev ter njihovih gostov ostajata naši glavni prioriteti. Kot kaže, se bo dinamično spreminjanje razmer nadaljevalo - tudi v gostinstvu, zato smo prepričani, da se nam bo pri naših prizadevanjih za zagotavljanje maksimalne varnosti, za goste in osebje, pridružilo vse več lokalov,« dodaja Brezavšček.  

Lokali v Mariboru, ki se ponašajo s certifikatom »Safer coffee preparation«:

Kavarna Papagayo
Kavarna Pause
Mojito bar
Skipper bar

Lokali v okolici, ki se ponašajo s certifikatom »Safer coffee preparation«:

Vertigo, Bistrica ob Dravi
Kavarna Sky, Lovrenc na Dravskem polju
Kava bar Borza, Sveta Ana

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Kaj je to reklama za Julius Mainl?
In kaj zdaj, ko imajo našteti več škode, kot koristi?

Jebem vam... (nepreverjen)

korono, samo to se pisete... pfuj!

Haja (nepreverjen)

Naj rajši gledajo kako se perejo kozarci in skodelice.

Starejše novice