Slika je simbolična.
Čeprav je sprva kazalo, da bo obnova mostu na Mariborski otok zaključena do kopalne sezone in bo tako letno kopališče na njem odprlo svoja vrata ob koncu šole 24. junija kot običajno, je zdaj očitno, da temu ne bo tako.

Kot so pojasnili na občini, se bo kopalna sezona na Mariborskem otoku začela predvidoma 3. julija.

»Vzrok za zakasnitev so zamude pri dobavnih rokih, pri čemer je treba opozoriti na dejstvo, da je Mestna občina Maribor oddala delo za obnovo mostu na Mariborski otok pravočasno in z dovolj dolgim rokom.

Žal izvajalec del ni zaključil v pogodbenem roku, kljub temu da smo ga na pogoj začetka kopalne sezone in tveganja v zvezi s prekoračitvijo roka večkrat opozorili,« so za STA ta teden povedali na občini.

Ta teden naj bi bili sicer na delovišču urejeni koridorji za prehod mostu, in sicer za potrebe dokončne ureditve otoka.

Mestna občina Maribor je pristopila k obnovi mostu na Mariborski otok, kjer se nahaja letno kopališče, na začetku tega leta.

Dela izvaja podjetje Senmed, s katerim je občina podpisala pogodbo v višini nekaj več kot pol milijona evrov. Med drugim bodo sanirali protikorozijsko zaščito jeklene mostne konstrukcije in pohodno leseno konstrukcijo, obnovili ograjo, namestili razsvetljavo in postavili potopni stebriček pred vstopom na most.

Blišč kopališča počasi ugašal ... 

Letno kopališče je prvič odprlo vrata junija 1930. Takrat je slovelo kot najlepše daleč naokoli, a z leti je njegov blišč ugašal, saj ga je prehitel čas. V zadnjih letih so na kopališču izvajali le najbolj nujna vzdrževalna dela, denarja za nujno celovito obnovo pa ni bilo.

Občina naj bi konec letošnjega leta končno le pristopila k obnovi kopališča. V prvi fazi naj bi med drugim obnovili lesene bazenske ploščadi in čofotalnike, uredili vhod kopališča skozi obstoječo stavbo, obnovili dotrajane dele stavbe s sanitarijami ter električno napeljavo.

Ta prva faza obnove bo po napovedih zaključena do kopalne sezone prihodnje leto, kar pomeni, da bo prihodnje poletje ponovno odprto kopališče.

Druga faza obnove bo predvidoma stekla po kopalni sezoni 2023. »Celotna obnova kopališča se predvideva do kopalne sezone 2024,« so napovedali na občini.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice