Končalo se je zbiranje ponudb za nakup hotelov na Mariborskem Pohorju. Zanimanje za nakup je preseglo pričakovanja, vendar tega, koliko ponudb so prejeli, na Družbi za upravljanje terjatev bank še ne želijo izdati.

Do srede so zbirali zavezujoče ponudbe za nakup hotelov na Arena, Bolfenk in Videc na Mariborskem Pohorju. Zanimanje za nakup hotelov je preseglo pričakovanja, so za Mariborinfo povedali na Družbi za upravljanje terjatev bank. Koliko ponudb so prijeli in za kateri hotel je največje zanimanje, nam še niso želeli izdati. 

»Ker prodajni postopek pohorskih hotelov ni zaključen, Družba za upravljanje terjatev bank pa informacij o postopkih v teku ne razkriva, lahko povemo le, da odziv zainteresiranih kupcev za hotele presega pričakovanja,« so bili kratki v svojem odgovoru.

Hoteli Arena, Bolfenk in Videc so pod okriljem Družbe za upravljanje terjatev bank od leta 2014, ko je v stečaj odšel Športni center Pohorje.

Za hotel Arena z okoli 60 sobami je bila razpisana cena 2,9 milijona evrov, za Bolfenk z 20 sobami in 12 apartmaji milijon evrov ter za Videc z 28 sobami, 14 apartmaji in nogometnim igriščem 800.000 evrov.

Sledi pregled ponudb

Bolfenk in Videc sta trenutno zaprta. Hotel Arena ima do 31. oktobra v najemu mariborsko podjetje FMF, ki ga vodi Ivo Filipović. Na vprašanje, ali je Filipović oddal ponudbo za nakup, nam na Družbi za upravljanje terjatev bank niso želeli odgovoriti. Vendar je Filipovič povedal za STA, ga nakup nepremičnine trenutno ne zanima.

V skladu z internimi pravili po odpiranju ponudb zdaj sledi evalvacija ponudb, morebitna pogajanja in nato dokončen izbor ponudnika.

Na prodaj tudi vsi trije mestni hoteli v lasti Term Maribor

Ob omenjenih hotelih, se na spletni strani nepremičninskega portala Hotel Invest International prodaja tudi trojica mariborskih hotelov, ki so v lasti nekdanjega hotelirskega velikana Term Maribor.

Prodajajo se štirizvezdični hotel Mercure in trizvezdični hotel Ibis, ki sta bila nekoč znana pod imenoma Piramida in Orel, ter mladinski hotel Uni. Lastniki so zelo motivirani za prodajo in pravijo, da bodo upoštevali vse ponudbe. 

Terme Maribor, ki so bile največji ponudnik nočitvenih zmogljivosti v Mariboru, so pred kratkim že prodale Gostilno pri Treh ribnikih. Kupec te je bilo občinsko podjetje Mestne nepremičnine. Prav tako so Terme Maribor prodale hotel Bellevue, že pred časom pa tudi Medicinsko-termalni center Fontana, Gostilno Štajerc in Travel Shop.

Terme Maribor ostajajo lastnik pohorskega hotela Habakuk, ki pa je do nadaljnjega zaprt in se trenutno prenavlja.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Kar naenkrat je odlicen interes prej pa par let nic-)verjetno poteka le se usklajevanje okol aneksov za provizije komu kaj in kam-)dutb je treba razpustit
Naj se ze proda nekomu ki ima interes in konca zivotarjenje tako pohorskih hoteliv kot term

Kritik (nepreverjen)

Čakali so nižjo ceno in denar iz davčne oaze ! Kupec bo kaksna fundacija ali holding brez znanega lastnika tako kot je bila prodana Adria .

In reply to by Navijac (nepreverjen)

Starejše novice