Vir: Mariborski vodovod, Facebook
Z oktobrom bo vodenje Mariborskega vodovoda prevzel Miran Jug, ki ima dvajset let menedžerskih izkušenj. Te je med drugim nabiral v Ljubljani, Lendavi, Zagrebu ... Kakšna je njegova vizija vodenja in nadaljnjega razvoja podjetja?

Mestna občina Maribor, sicer glavni lastnik Mariborskega vodovoda, je zaradi razhajanja mnenj z 22. julijem prekinila pogodbo z dolgoletnim direktorjem tega javnega podjetja Danilom Burnačem.

Nadzorni svet Mariborskega vodovoda je med enajstimi kandidati za novega direktorja soglasno izbral Mariborčana Mirana Juga, ki je trenutno zaposlen kot član uprave Petrola Zagreb, pristojen za področje energetike.

Funkcijo direktorja s polnim mandatom štirih let bo Jug predvidoma prevzel 1. oktobra 2020.

Jug naj bi nadzornike prepričal z bogatimi izkušnjami na vodstvenih položajih, nazadnje kot član uprave Petrola na Hrvaškem, z vizijo upravljanja Mariborskega vodovoda in z izkušnjami, ki jih je pridobil pri delu s holdingom.

Miran Jug, na fotografiji skrajno levo.

Po številnih službah izven Maribora želi prispevati k razvoju svojega mesta

Jug je za Mariborinfo pojasnil, da se je za kandidaturo odločil, ker je v vodenju Mariborskega vodovoda prepoznal izziv in ima več kot polovico svojih delovnih izkušenj izven Maribora. Te je nabiral v Ljubljani, Lendavi in Zagrebu. Dodaja, da želi zdaj nekaj prispevati tudi svojemu mestu.

Pravi, da mu bodo izkušnje iz dosedanjih zaposlitev veliko pripomogle k uspešnemu vodenju Mariborskega vodovoda, saj ima skupaj kar 27 let delovnih izkušenj: »Od tega jih je 20 let na vodstvenem področju – ali kot direktor ali kot vodja kakšnega oddelka.«

Koristilo mu bo tudi menedžersko znanje, ki ga je nabiral kot član Petrol Group, kjer je delal dvanajst let. Tukaj so še številna dodatna izobraževanja, ki jih je tekom let opravil. »To znanje bom lahko s pridom prenesel tudi v Maribor,« je povedal.

Z oktobrom bo vodenje Mariborskega vodovoda prevzel Miran Jug.

Spomnimo ...

Novi direktor vodovoda je imel v eni od prejšnjih služb na ramenih tudi ekološko afero. V času, ko je bil direktor Petrol Geoterm, so v Petišovcih odkopavali zemljino na območju nedelujoče in sanirane vrtine, da bi ugotovili, ali so bili njeni sanaciji leta 2006 tam res zakopani odpadki, domnevno nevarni za onesnaženje okolja in zdravje ljudi. Rezultati analiz so pokazali, da je šlo za nenevarne odpadke.

Lokacija je bila onesnažena le površinsko, kar kaže na to, da so bili vidni črni madeži posledica namernega onesnaževanja okolja. Družba Petrol Geoterm je zoper neznanega storilca, ki naj bi s površinskim onesnaževanjem zemlje poskušal očrniti podjetje Petrol Geoterm, vložila kazensko ovadbo.

Družba Petrol Geoterm se je ukvarjala s dejavnostjo rudarskih del vrtanja in remontov plinskih in naftnih vrtin s proizvodnjo zemeljskega plina in nafte. V času, ko jo je vodil Jug, je bila pogodbeni partner angleškega Ascent Resources, ki je na Petišovskem polju že izvajal črpanje plina s hidravličnim lomljenjem oziroma frackingom in podobne posege v okolje načrtoval tudi v prihodnje.

Britanski Ascent Resources pa je po zapletih septembra formalno sprožil postopke za začetek tožbe proti Sloveniji pred arbitražnim sodiščem.

Vizija novega direktorja skladna z vizijo holdinga

»Mariborski vodovod vidim kot podjetje, ki bo zagotavljalo čisto vodo za vse deležnike, za občane in za podjetja,« svojo osnovno vizijo opisuje Jug in dodaja: »Drugo pa je seveda, da more biti to poslovanje ekonomsko uravnoteženo in imajo vsi deležniki od tega korist.« 

Jug podpira Javni holding Maribor kot krovno organizacijo komunalnih podjetij: »Zaradi tega ker lahko tako nudimo boljšo storitev, kar se tiče storitev zalednih dejavnosti, kot so finance, računovodstvo, pravne storitve ...« 

»Seveda, pa je del moje vizije tudi, da zmanjšamo izgube v samem vodovodu, ki nikoli ne bodo nične, lahko pa jih zmanjšujemo,« je še poudaril.

Maribor je mesto, ki ga ima rad

Jug na Maribor gleda kot na mesto, ki ima perspektivo, ima tudi svoje probleme, in na mesto, ki je odprto. »Delam 15 let izven Maribora, a iz njega se nisem nikoli odselil. To se pravi, da ga imam rad,« je zaključil Jug.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide (nepreverjen)

Ta deležnik je prišel do ene fajn službe, kjer bo lahko v miru dočakal svojo penzijo.

Default (nepreverjen)

Kdorkoli ze je si bo polnil zepe na zulih delovcev

goostt (nepreverjen)

Podaj konstruktivni komentar !!

In reply to by Default (nepreverjen)

Default (nepreverjen)

Kdorkoli ze je si bo polnil zepe na zulih delovcev

Starejše novice