Svet Zavoda za turizem Maribor je v začetku oktobra objavil razpis za novega direktorja mariborskega zavoda za turizem. Na razpis sta se prijavila dva kandidata.

Na razpis za direktorja Zavoda za turizem Maribor, ki je bil objavljen v začetku oktobra, sta se prijavila dva kandidata. In sicer Martina Rauter, ki deluje na področju organizacije športno-rekreativnih dogodkov in odnosov z javnostmi, in trenutni vršilec dolžnosti direktorja zavoda Jure Struc, poroča Radio Maribor.

Razpis veleva, da morajo kandidati poleg splošnih pogojev za zaposlitev, ki jih določajo delovnopravni predpisi, izpolnjevati še določene pogoje. Kandidat mora imeti najmanj visokošolsko univerzitetno izobrazbo oziroma magistrsko izobrazbo, najmanj pet let delovnih izkušenj, od tega vsaj tri leta na vodilnih delovnih mestih.

Poleg tega mora imeti kandidat strokovno poznavanje področja dela zavoda, o čemer svet zavoda presoja na podlagi kandidatove predložene vizije delovanja in razvoja zavoda za mandatno obdobje, sposobnost za organiziranje in vodenje dela v kolektivu, znanje vsaj enega svetovnega jezika na nivoju B1 evropskega jezikovnega okvirja, kot zadnje pa mora predložiti lastno vizijo delovanja in razvoja zavoda za mandatno obdobje.

Ali prijavljena kandidata izpolnjujeta vse razpisane pogoje, na Zavodu za turizem trenutno ne razkrivajo.

Novi svetniki Zavoda za turizem Maribor

So pa mariborski mestni svetniki na dopisni seji izbirali nove člane sveta zavoda. Svet Zavoda za turizem Maribor so predhodno sestavljali Zdravko Luketič, Željko Vogrin, Drago Peklar, Tatjana Mileta, Gregor Bezlaj, Miran Ferk, Tomaž Krajnc, Iztok Kvas in Karmen Razlag.

Novi svetniki Zavoda za turizem Maribor pa so po predlaganju občinske kadrovske komisije postali svetnik Željko Vogrin, Melita Petelin, raziskovalka na področju turizma, ter Teja Lovrec in Neva Pipan iz županovega kabineta.

Postopek izbire direktorja je pričel svet zavoda v sedanji sestavi. Če postopek izbire ne bo zaključen v času mandata sedanjega sveta zavoda, ga bo nadaljeval svet zavoda v novi sestavi.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
božidar (nepreverjen)

LOLEK IN BOLEK PO MOJE

Pomoč in finan… (nepreverjen)

Zasebno posojilo
Lahko vam pomagam dobiti posojilo, financiranje ali naložbo. če vas zanima, prosimo, odgovorite za več podrobnosti. E-naslov: [email protected]

Hvala vam

Starejše novice