Po odmevnem primeru v prestolnici, ko je 26-letni državljan Ukrajine konec junija prerezal avtomobilske gume več deset avtomobilom v središču Ljubljane, nas je bralec obvestil, da so se s podobnim primerom, a v manjšem obsegu soočili tudi v Mariboru.

Po informacijah, ki jih je z uredništvom Mariborinfo delil bralec, je do incidenta na Ulici heroja Šlandra v Mariboru prišlo prejšnji teden, s srede na četrtek. Na avtomobilu so ga pričakale prerezane gume, kasneje je izvedel, da ni bil edini oškodovani, ampak naj bi bilo podobnih primerov na tej ulici v zadnjih dneh vsaj pet

Na Policijski upravi Maribor so za Mariborinfo potrdili, da je bilo naznanjeno kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari storjeno na Ulici heroja Šlandra v Mariboru.

»Neznani storilec je z neznanim ostrim predmetom preluknjal eno pnevmatiko na enem osebnem avtomobilu,« so pojasnili mariborski možje v modrem, ki pa niso prejeli naznanitve več kaznivih dejanj v zvezi s preluknjanimi gumami: »Ne, teh trditev ne moremo potrditi.«

Storilec dejanja še ni bil izsleden, zato bo podana kazenska ovadba zoper neznanega storilca.

Kdo stoji za poplavo prerezanih avtomobilskih gum v središču Ljubljane?

V Ljubljani se je po podatkih Policijske uprave Ljubljana s prerezanimi avtomobilskimi gumami soočilo kar več deset oseb. Policisti so ugotovili, da se je gum v središču mesta lotil 26-letni državljan Ukrajine.

Med oškodovanci se je znašel tudi znani slovenski vloger Bit Sever, ki je o dogodku svoje sledilce obvestil preko socialnega omrežja Instagram.

Dejal je, da je prerezane gume na svojem avtomobilu opazil, ko se je dopoldne odpravljal na vožnjo: »Najprej sem mislil, da se je to zgodilo le meni, potem pa sem se ozrl naokrog in opazil, da je bilo oškodovanih več avtomobilov v isti ulici.«  

V večini primerov je šlo za avtomobile dražjih znamk, kot so Mercedes, BMW, Porsche, Maserati. Nekatere lastnike je pričakala ena ali več prerezanih pnevmatik, posamezni avtomobili pa so bili še popraskani.

Osumljenec je bil v petek zaradi suma storitve 66 kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Motiv osumljenca je po do sedaj zbranih podatkih njegova objestnost, točni vzgibi za ta dejanja pa niso poznani.

Policisti so še poudarili, da omenjena kazniva dejanja v nobenem primeru niso povezana z aktualnimi protestnimi shodi na območju Ljubljane.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Off (nepreverjen)

Policijska postaja je v neposredni bližini Šlandrove in menda imajo tam kamere za lastno varnost .

Starejše novice