V času novembrskih praznikov bo na območju mariborskega pokopališča Pobrežje in Gorca v Malečniku spremenjen prometni režim. Preverite kdaj in kako.

Kot so danes sporočili iz Mestne občine Maribor bo v prihajajočih dneh, tako kot je že v navadi, spremenjen prometni režim v okolici pokopališč in sicer:

  • Za ves promet bo zaprt del Ceste XIV. divizije, med Osojnikovo in Šolsko ulico od 31. oktobra od 1.00 ure do 1. novembra do 23.00 ure.
  • Na delu Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov, bo uveden začasni enosmerni prometni režim - v smeri od Osojnikove ulice proti Ulici bratov Greifov, 31. oktobra od 1.00 ure do 1. novembra do 23.00 ure.
  • Cesta Hrenca – Malečnik, ki vodi do pokopališča Gorca v Malečniku, bo 1. novembra od 6.00 do 21.00 urejena kot enosmerni promet od križišča v Hrenci proti križišču v Malečniku.

Kje boste lahko parkirali osebna vozila

Za vse voznike bo na voljo parkiriščih ob Osojnikovi ulici, Cvetlični ulici, Prečni ulici (pri OŠ Borci za severno mejo), Kosovelovi ulici (pri MČ Pobrežje) in parkirišču ob hitri cesti ter pa površinah nad pokritim vkopom hitre ceste in del ulice Borcev za severno mejo in zahodnem vozišču Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov.

Urejeni dodatni avtobusni prevozi

Urad za komunalo, promet in prostor, poziva prebivalce Maribora, da za prevoz na in iz pokopališča uporabljajo javna prevozna sredstva, ki bodo v teh dneh vozila bolj pogosto in opravljala dodatne vožnje:

  • S pričetkom ob 08.20 uri na relaciji Avtobusna postaja Mlinska, Partizanska, Trgovski center City, Glavni trg,  Pobreška cesta, Osojnikova do pokopališča Pobrežje, na vsakih 20 min; Redna linija št.3 – Pobrežje – Brezje vozi  po nedeljskem in prazničnem voznem redu.              
  • Dodatne vožnje  bodo tudi na relaciji Avtobusna postaja Mlinska Partizanska, Trgovski center City, Glavni trg, Pobreška cesta, Čufarjeva (dom Danice Vogrinec), Veljka Vlahoviča, Brezje do pokopališča Dobrava s pričetkom ob 07:45 uri,  na vsakih 30 min; Redna linija št.12 – HIMO-Pokopališče Dobrava vozi po nedeljskem in prazničnem voznem redu.
  • Dodatne vožnje bodo tudi na relaciji Avtobusna postaja Mlinska, Gosposvetska rondo, pokopališče  Dobrava, Gosposvetska rondo, Avtobusna postaja Mlinska v času od 9:00 z odhodom iz Avtobusne postaje Mlinska in zadnjim odhodom iz pokopališča Dobrava ob 17:45 uri.

Vse udeležence v prometu pa ob tem prosijo, da s previdno vožnjo in hojo zagotovijo varno in neovirano odvijanje prometa. Prav tako pa pozivajo tudi obiskovalce pokopališč, da ne ustavljajo in parkirajo vozil na nedovoljenih mestih kot so zelenice, pločniki, kolesarske steze, uvozi na dvorišča… ter, da upoštevajo navodila Policije in  Medobčinskega redarstva, ki bodo prisotni na omenjenih lokacijah in okoliških cestah. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice