Vir: VSGT Maribor
Kje v Mariboru skuhajo najboljšo gobovo juho? Spletno tekmovanje, ki je potekalo pod okriljem Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, je dalo odgovor.

Pod okriljem Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, Kolektivne blagovne znamke Naše najboljše in Zavoda za turizem Maribor ter v sklopu projektnega diplomskega dela sta David Šaherl in Uroš Grbić organizirala »Spletno tekmovanje v pripravi najboljše gobove juhe Maribora«.

Spletnega tekmovanja se je udeležilo šest priznanih gostinskih ponudnikov iz področja Maribora in okolice: GH Bellevue, Hotel Tisa, Gostilna in motel pri Lešniku, Turistična kmetija pri Kovačniku, Gostilnica Pri Damah in Gostilna Vernik.

Vir: VSGT Maribor

Tekmovanje se je odvijalo preko spletno-komunikacijske platforme Confiva, in sicer od decembra lani do razglasitve rezultatov 17. januarja. 

»Izbrali smo inovativno izvedbo tekmovanja, kjer so se pomerili gurmanskimi mojstri in navdušenci z željo prispevati k trajnostnemu razvoju in dediščini mariborske kulinarične tradicije,« so zapisali na spletni strani šole. 

Najboljša gobova juha Maribora je …

Strokovno komisijo so sestavljali priznani strokovnjaki, in sicer Janez Bogataj, slovenski etnolog, profesor in publicist, ki se med drugim ukvarja z gastronomijo slovenskih pokrajin, Tanja Lešnik Štuhec iz Fakultete za turizem Univerze v Mariboru, Marlena Skvarča iz Visoke šole za hotelirstvo in turizem Bled in Mojca Polak iz Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Strokovna komisija je odločila tako:

  • Zlato priznanje: Gostilna in Motel pri Lešniku
  • Srebrno priznanje: Gostilna Vernik, Turistična kmetija Pri Kovačniku, GH Bellevue, Hotel Tisa Pohorje
  • Bronasto priznanje: Gostilnica »Pri Damah«

Naziv absolutnega zmagovalca pa je po mnenju strokovne komisije prejela Gostilna in motel pri Lešniku. 

Gostilna in motel pri Lešniku je z zmago prejela pravico do uporabe naziva »Najboljša gobova juha Maribora« za leto 2022.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost123123 (nepreverjen)

iskreno povedano, špar restavracija.

Surfeiter (nepreverjen)

Vi klovni zagorski ste podelili dovoljenje za uporabo naziva najboljša gobova juha v MB? Pri udeležbi petih tekmovalcev? Pa poln mi vas vseh kretenov kufer ... JAZ vam podeljujem dovoljenje, da sami sebe ekskluzivno imenujete največji kreteni tega prostora vseh časov ...

Starejše novice