Že dober teden dni je v veljavi vladni odlok o prepovedi obratovanja gostinskih lokalov, a kot kaže, se nekateri gostinci gladko požvižgajo na pravila ter svojo in našo varnost.

Na uredništvo Sobotainfo se je obrnilo več bralcev, ki so nas opozorili, da nekateri gostinci v Murski Soboti kljub prepovedi nemoteno obratujejo naprej. V to smo se prepričali tudi sami.

Sprehod po Murski Soboti odkriva, da obratujejo predvsem manjši lokali, ki niso ob glavnih cestah. Tako so odprti nekateri lokali na Lendavski ulici, obratuje tudi lokal v bližini Osnovne šole II.

Čeprav je situacija težka in se vsak bori za preživetje, pa je zdravje na prvem mestu.

Policisti kršitev niso zaznali

Soboški policisti so nam sicer pojasnili, da od začetka veljave, niso obravnavali kršitev odloka o prepovedi obratovanja gostinskih lokalov. Če pa ugotovijo kršitev, podajo predlog pristojnemu prekrškovnemu organu - Zdravstvenemu inšpektoratu Republike Slovenije.

So pa v tem času obravnavali dve kršitvi prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah, vendar kazni niso izrekli, saj so osebe upoštevale zakoniti ukaz policistov.  

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice