Varnostni sosvet Mestne občine Maribor, ki daje pobude in predloge za reševanje varnostnih problemov, se je znova sestal včeraj.

Ob pregledu poročila o delu Varnostnega sosveta v preteklem letu ocenjujejo, »da so bile v letu 2018 na območju Mestne občine Maribor ugodne varnostne razmere«, zasluge pa pripisujejo »tudi lokalni skupnosti in vsem posameznikom, ki so o varnostnih situacijah opozarjali policijo«.

Zinrajh: Policija stvari obvladuje

Pri točki razno se je oglasil Zvone Zinrajh iz vrst SDS, ki je naprej pohvalil delo in pravočasno posredovanje mariborske policije, hkrati pa opozoril na moč prijav: »Na Pobrežju so locirani tudi tujci, lani smo imeli sklic seje mestne četrti, ker so krajani razlagali, da se v parku Stražun bojijo in da se tam marsikaj dogaja. Zdaj vidimo, da se to vrednoti. Če prijav ni, če kaznivih dejanj ni, verjetno tudi problematika ne obstaja. Situacija je taka, da policija stvari obvladuje.«

Nato je tudi osvetlil zadnje napade na županovo lastnino. »Župan je prvi v občini, kot sta premier in predsednik v državi. Vse, kar se nasilnega dogaja zoper te ljudi, je problematika in jo je treba jemati z vso resnostjo. V Mariboru smo bili pred leti že priča dogodkom, ki morda zaradi pozne reakcije javnosti pričajo o tem, da so zadeve eskalirale do hudih nemirov,« je dejal

Incidente je nato kot »zagotovo neprijetne« komentiral tudi Saša Arsenovič, ki do eksplozije dogodkom ni posvečal pretirane pozornosti, nato pa je začel sumiti, da ne gre za slučaj. Pri tem je pohvalil organe pregona, ki so poskrbeli, da se ti, vsaj trenutno, ne dogajajo več. 

»Zmotilo me je, ko se je to začelo dogajati doma, saj družina in otroci niso bili mirni. To ne more biti v pomoč drugemu največjemu in univerzitetnemu mestu. Nič nisem storil, verjetno sem le komu stopil na finančni rep. Še naprej se bom boril proti vsem oblikam korupcije, ki jo zaznavam vsak dan pri rednem delu! Nikomur nisem nič dolžen, podjetje vse poravnava. To izvira le iz mojega županstva,« je dejal Arsenovič. 

Akcija Nič smrtnih žrtev in pogostejše radarske kontrole na območju šol

Arsenovič je predlagal tudi, da mariborska občina pristopi k akciji evropske komisije glede prometne varnosti 'Nič smrtnih žrtev', hkrati pa tudi, da se na območjih šol in vrtcev uvedejo pogostejše oziroma večkratne radarske kontrole.

»Ne govorim o namestitvi radarjev, saj bi rad še kakšno leto bil tu,« se je pošalil.

Supernova, Čezvesoljska zombi cerkev in droge

Eden izmed članov Varnostnega sosveta iz Liste Franca Kanglerja je opozoril tudi na problematiko Supernove v Pekarni, ki je lokal Sanjina Jašarja in je vpisan kot verski objekt. Dodal je, da naj bi se v njem srečevali člani registrirane verske skupnosti Čezvesoljska zombi cerkev blaženega zvonjenja, ki da naj bi se omamljali s prepovednimi drogami. 

Pomočnik komandirja Policijske uprave Maribor je pojasnil, da so na to že pozorni in so tam že izvajali določene aktivnosti, ki pa na sodišču nato niso vzdržale: »Ravno oseba, ki ste jo omenili, je na višjem sodišču dosegla, da količina in način predelave ne spada pod to kaznivo dejanje. Tudi s temi pravnimi vprašanji se ukvarjamo. Če ne bo kaznivo dejanje, bo pa prekršek. Na področju drog zaznavamo vse več prekrškov.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Drugače pa imajo vsi policaji čevlje in kape !

Starejše novice