Slika je simbolična.
Lani se je sejma udeležilo več kot 20.000 šolarjev in dijakov, razstavljalo je skupno 100 razstavljavcev.

Virtualni karierni sejem - sejem poklicev in izobraževanja 2021 bo letos potekal na območju kohezijske regije Vzhodna Slovenija znotraj osmih statističnih regij - Podravske, Pomurske, Koroške, Savinjske, Zasavske, Posavske, Jugovzhodne Slovenije in Primorsko-notranjske. 

Virtualni karierni sejem bo potekal na skupni spletni platformi, na katero obiskovalci vstopijo preko te predvstopne strani:

  • virtualni karierni sejem za osnovne šole: od 15. do 21. novembra 2021;
  • virtualni karierni sejem za srednje šole: od 22. do 28. novembra 2021.

Obiskovalcem bo na voljo predstavitev poklicev ter usklajevanje ponudbe in povpraševanja na trgu dela (deficitarni poklici in poklici prihodnosti), predstavitev poklicev in delovnega okolja ter vključevanje mladih v gospodarski sektor in podjetništvo. 

Predstavile se bodo izobraževalne ustanove, njihovi programi, projekti, štipendije, programi izmenjave študentov ter drugih dejavnosti in priložnosti, ki jih določena izobraževalna institucija ponuja. 

Na ta način bodo mladi spoznali možnosti izobraževanja ter se seznanili s strokovnimi področji ter potrebnimi kompetencami in spretnostmi, ki so potrebne za opravljanje določenega poklica.

Na primeru dobre prakse lanskega leta, ko je bil dogodek organiziran za mlade samo na območju Mestne občine Maribor, z obiskom več kot 20.000 šolarjev in dijakov (povprečni obiskovalec si je ogledal 19 podstrani na sejo in se na sejmu zadržal kar devet minut in 27 sekund) ter več kot 100 razstavljavcev, bo letos sejem potekal na širšem regijskem območju osmih statističnih regij in na grafično ter vsebinsko posodobljeni platformi Virtual Event, ob administrativno-tehnični in strokovni podpori podjetja Factumevent, ki je izvajalec dogodka. 

Dogodek organizira in koordinira Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova, s partnerji projekta Karierni center za mlade »VšečKAM in GREM«, skupaj z Mestno občino Maribor, Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje - Območno službo Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru in Mladinskim kulturnim centrom Maribor, kot ustanovnimi partnerji in soorganizatorji dogodka.

Kaj bo Virtualni karierni sejem 2021 ponujal?

Virtualni karierni sejem bo mladim ponujal lažji stik z izobraževalnimi ustanovami ter delodajalci, ki se bodo predstavljali na virtualnih razstavnih prostorih. Predstavljeni bodo deficitarni poklici in poklici prihodnosti.

S pomočjo organizacij v mladinskem sektorju bodo predstavljene pomembne obšolske dejavnosti, ki jih mladi potrebujejo za izgrajevanje kompetenc ter lažji prehod med izobraževanjem in trgom dela.

Predstavljene bodo tudi informacije za lažje načrtovanje karierne poti. Virtualno okolje bo omogočalo transparenten pregled vsebin, interaktivno sodelovanje, enostavno in zanimivo uporabniško izkušnjo. 

Organizacija sejma v virtualnem prostoru omogoča dostopnost vsebin tudi po zaključku dejanskega sejma. Vsebine vseh razstavljavcev bodo na voljo do 30. septembra 2022, ki vključujejo tudi posnetke webinarjev. Prav tako bo možno razstavni prostor deliti po socialnih omrežjih ter si ga ogledati brez registracije.

Virtualne razstavne enote sestavljajo dvorane, ki so urejene po področjih, dvorane pa nato sestavljajo sejemsko okolje po katerem se lahko gibljejo obiskovalci. Sejem dopolnjujejo še posebni sejemski prostori za karierno svetovanje ter Info točka, kjer so obiskovalcem na voljo vse informacije in katalog razstavljavcev.

Za boljši pregled, je ustvarjena tudi izbira ene, ali več regij, s katero bo lahko uporabnik izbiral razstavljavce tudi glede na lokacijo, prav tako je na voljo tudi iskalnik, ki bo uporabniku pomagal do željene vsebine.

Udeležba bo za vse obiskovalce popolnoma brezplačna.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice