Študentski domovi Univerze v Mariboru so razporejeni na petih lokacijah v neposredni bližini fakultet, študentom pa nudijo 2663 ležišč.

Odločitev za študij ni lahka odločitev, od mladega človeka zahteva temeljit premislek, kako bo nadaljeval svojo izobraževalno pot. Katero smer študija izbrati, za kateri poklic se izučiti, kako ob študiju pridobiti največ izkušenj. Če pa je potrebno za pravi študij oditi iz rojstnega kraja, pa to zahteva še odločitev, kje bo bodoči študent bival med študijem.

Na Univerzi v Mariboru se zavedajo pomembnosti te odločitve, zato v njihovih Študentskih domovih v univerzitetnem mestu Maribor ponujajo kakovostno nastanitev, z nizkimi stanarinami. Tako so Študentski domovi Univerze v Mariboru razporejeni na petih atraktivnih lokacijah v neposredni bližini fakultet, študentom pa nudijo 2663 ležišč. Večina domov je prenovljenih in nudijo sodobne storitve od interneta do sob za rekreacijo ter prosti čas.

Lepo urejene študentske sobe s souporabo kuhinj in sanitarij nudijo optimalne pogoje za uspešen študij, prav tako je vsem na razpolago uporaba študijskih sob, prostorov za druženje, telovadnice, notranjih fitnesov v posameznih naseljih, prostorov za športno udejstvovanje ter uporaba glasbenih in likovnih sob. Novejša pridobitev je tudi fitnes na prostem pred naseljem v športnem parku na Gosposvetski cesti, kjer imajo vsi študenti možnost brezplačne udeležbe na vodeni vadbi športnih aktivnosti.

Prednosti bivanja v enem izmed študentskih domov je tudi bližina fakultet, centra mesta, Univerzitetne knjižnice Maribor, športnih objektov in ne nazadnje tudi nepozabno obdobje v življenju, ko se stkejo mnoga prijateljstva in pridobijo socialne veščine v sobivanju z drugimi sostanovalci. Za mnoge je tako študentsko življenje eno najlepših obdobij v življenju.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice