Predstavniki enajstih mariborskih gasilskih društev so skupaj z županom Mestne občine Maribor podpisali pogodbe o izvajanju in sofinanciranju javne gasilske službe.

V Svečani dvorani Mestne hiše Rotovž se je zbralo enajst predstavnikov mariborskih gasilskih društev, z namenom podpisa pogodb o izvajanju in sofinanciranju javne gasilske službe. Pogodbe so bile podpisane in sklenjene med Mestno občino Maribor, Gasilsko zvezo Maribor in prostovoljnimi gasilskimi društvi.

Gre za gasilska društva, ki skupaj sestavljajo Gasilsko zvezo Maribor, med njimi so prostovoljna gasilska društva Brezje, Kamnica, Ruše, Malečnik, Pobrežje, Pekre, Radvanje, Razvanje, Maribor Studenci, Zrkovci in Maribor - mesto. 

»Rad bi se vam zahvalil za uspešno sodelovanje v lanskem letu. Posebna zahvala in čestitke pa gredo za vse vaše intervencijske akcije. Tovarištvo in skupaj držati je pri vas še ena sicer redko videna vrlina in upam, da boste to znali še naprej tako dobro gojiti za naslednje generacije,« je v uvodnem nagovoru povedal Saša Aresnovič, župan Mestne občine Maribor. 

Letošnji podpis pogodb je bil zgoden, v primerjavi s prejšnjimi leti, kar gre po besedah Slavka Krambergerja, predsednika Gasilske zveze Maribor, v prid gasilcem.

»Današnji podpis pogodbe je za nas gasilce pomemben dogodek. S tem dejanjem lahko mirno nadaljujemo naše delo, opravljamo javno gasilsko službo v mestu in tudi društvo lahko naprej normalno deluje,« je ob podpisu dejal Kramberger.

Mestna občina Maribor je letos 295.590 evrov namenila sofinanciranju samih nalog javne gasilske službe, katerih sredstva skupno prejme enajst prostovoljnih gasilskih društev. Ob tem je 138.000 namenjenih za vzdrževanje objektov in obnovo opremo prostovoljne gasilske službe v Mestni občini Maribor.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Gasilci so skupaj z reševalci edini ,ki se odzovejo na vsak klic na pomoč !

Starejše novice