FOTO: Jure Banfi
Saša Arsenovič v intervjuju za Mariborinfo z napovedjo, da si želi v Ljudskem vrtu tudi druge javne prireditve, med njimi glasbene koncerte, sprožil različne odzive javnosti. Nekateri pobudo podpirajo, drugi ji ostro nasprotujejo.

Mariborski župan Saša Arsenovič je v intervjuju spregovoril tudi o pereči temi v Mariboru – stadionu Ljudski vrt. »To ne more biti samo stadion za nogomet, mora dati tudi čim več priložnosti drugim športnim dejavnostim in tudi mogoče drugim javnim prireditvam,« je napovedal dodatne vsebine v prihodnosti.

»Z obema podžupanoma bomo pregledali ali je pri trenutni arhitekturni rešitvi še možnost kakšnega optimiranja ali pa vnašanja še več vsebin, da bi bila investicija bolj upravičena,« je razkril župan in dodal, da bodo vse aktivnosti v zvezi z dokumentacijo in razpisi končana še letos, dela na zahodni tribuni pa bi lahko začeli v začetku prihodnjega leta.

Več idej o nadgradnji Ljudskega vrta

Na vprašanje, ali ima v mislih tudi, da bi Ljudski vrt gostil koncerte, je župan odgovoril pritrdilno. »To si želim, saj je to naš največji stadion, poleg Snežnega. Ta je tudi pokrit,« je povedal Arsenovič in razkril, da ima njegova ekipa okoli Ljudskega vrta še več idej. Ena izmed njih je garažna hiša pod pomožnim igriščem na vzhodni strani stadiona.

»Želimo si zgraditi tudi garažno hišo, ki jo Ljudski vrt na vzhodni strani nujno potrebuje. Usklajeno s klubom, bo pomožni stadion v času gradnje nekje drugje, ko pa se garažna hiša dokončna, se na streho ponovno umesti pomožni stadion,« je napovedal mariborski župan.

Najprej 'spomeniška' bitka, nato ponudba investitorjem

»Parkirišča potrebujemo tako iz vidika razvoja mesta, ki gre v smeri razogličenja in manj motoriziranega prometa, kot tudi zaradi samih tekem. Ko je stadion poln, je problem, da je celotna okolica devastirana z avtomobili, ki so skorajda parkirana v stanovanjih okoliških blokov,« je poudaril župan.

Projekt je v fazi idejne zasnove, občina pa bo imela opravka tudi z zavodom za spomeniško varstvo. Na kraju, kjer stoji Ljudski vrt, je bilo namreč nekoč mariborsko pokopališče. »Ko bomo imeli približne gabarite in se uskladili z zavodom za spomeniškim varstvom, kaj tam čaka morebitnega investitorja, bomo ta projekt ponudili v javno-zasebno partnerstvo,« je še povedal Arsenovič.

Ste za to, da bi Ljudski vrt gostil koncerte?

Choices

Različni odzivi, starejši se spominjajo koncertov na Ljudskem vrtu

Prav napoved mariborskega župana o načrtih za garažno hišo pod pomožnim igriščem in novih vsebinah na stadionu, tudi koncertih, je sprožila največ odzivov bralcev Mariborinfo. Mnenja o načrtih župana Arsenoviča so različna. Nekateri garažni hiši in koncertom ostro nasprotujejo, spet drugi ideji podpirajo.

»Pripeljem se iz Zavrča, avto moram parkirati 1-2 kilometra od stadiona. V čem je problem, če človek razmišlja pametno? Folk, nič ne bi spremenili, boljši standard bi radi imeli,« je o ideji za garažno hišo zapisal Gorazd Pungračič.

Prevladovali so predvsem odzivi o drugih prireditvah v Ljudskem vrtu, recimo koncertih.

»Če je stadion namenjen le nogometu, naj vse financira nogometni klub in nogometne šole,« je zapisala Melita Koban, medtem ko se je Darja Trojner spominjala koncertov, ki so bili v Ljudskem vrtu že izpeljani: »V Ljudskem vrtu so že bili koncerti, to vemo starejši Mariborčani. Oder je bil na travi, gledalci na tribunah.«

Spet drugi so ugotavljali, da bi koncerti lahko poškodovali zelenico na stadionu, ki je bila lansko leto povsem obnovljena. »Koncert – ja, v Ljudskem vrtu! Pa ne mislim glasbenega, ampak koncert 12.000 grl, ki pojejo,« je dodal Igor Rojko, da so ob polnem stadionu že zdaj v Ljudskem vrtu koncerti.

»Za koncerte je najbolj primerno pod Pohorjem pri Habakuku. Dovolj je prostora, da se lahko zbere ogromno ljudi in tudi parkiranje je že urejeno,« je pristavil Miro Vogrinec, ki glasbene koncerte raje vidi pod Pohorjem kot v Ljudskem vrtu. Darinka Gostenčnik pa je dodala: »Prav ima. Ljudski vrt ni namenjen le 4 ali 5 tekmam. Ostale dni pa sameva in služi vetru.«

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan1970 (nepreverjen)

Garažna hiša je bila načrtovana že pred začetkom obnove štadiona (pred 10-15 leti), ampak je obtičala nekje "v naslednji fazi obnove".

Simon3 (nepreverjen)

Sem za koncerte v Ljudskem vrtu in za garažno hišo. Čim več pozitivnih stvari si moremo želeti v našem mestu.

Mbcan (nepreverjen)

Lepo prosim za prostor za kolesa, ko grem na tekmo s kolesom ga nimam nikjer pustiti, razen da ga zavežem na ograjo ali luč.

Starejše novice