Marsikateri smučarji in ljubitelji snežnih strmin se sprašujejo, ali bomo letos zaradi trenutne epidemiološke situacije sploh lahko smučali? Na Mariborskem Pohorju o izpadu sezone ne razmišljajo, saj so ta konec tedna že začeli z zasneževanjem smučišč.

Nizke temperature čez konec tedna so omogočile, da so snežni topovi pohorskim strminam nadeli belo odejo. To pa so prve dni novega tedna s pridom izkoristili otroci. 

»Temperature so nam v preteklih dneh omogočile, da smo pričeli z zasneževanjem. Pred dobrimi desetimi dnevi smo začeli zasnaževati tudi z našo tovarno snega. Predprejšnjo noč pa smo lahko pognali tudi snežne topove,« nam zaupa Marko Rataj iz Marproma. 

Smučarji bodo na svoj račun prišli drugi konec tedna v decembru.

»Mi imamo predviden začetek oziroma otvoritev sezone 12. in 13. decembra. Mislim, da nam bo glede na vremenske razmere in napovedi to brez težav uspelo, verjetno pa bo možno smučanje že kak dan prej. Seveda, odvisno od pogojev in ukrepov, ki bodo takrat veljali,« pravi Rataj.

Zanimanje za smučanje pa je, kot kaže, veliko, saj so prodali že več kot tisoč sezonskih vozovnic. 

»Prodali smo dobrih 1100 sezonskih smučarskih vozovnic za prihajajočo sezono. Od tega, večina že v prvem predprodajnem obdobju. To je bilo takrat takoj po smučarski sezoni,« še dodaja.

V načrtu imajo do konca decembra zasnežiti vsaj ciljno areno. Kot dodaja Rataj, trenutno težko napovejo, kakšne omejitve in ukrepi bodo veljali pozimi, saj je to odvisno od navodil, ki jih bo za izvajanje dejavnosti izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje in ostale pristojne službe.

»Ta navodila bomo seveda spoštovali in smučarsko sezono izpeljali v skladu z njimi,« še pravi Rataj. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Prav bo prislo malo spremembe v teh zaprtih casih.Vreme sluzi za zasnezevanje.bo kar bo

Starejše novice