Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 12. junija, opravili 1371 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 91 novih okužb, gre za 6,6-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 9068 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob  2669 PCR testiranj na koronavirus potrdili 126 novih okužb, šlo je za 4,5-odstotni delež okužb.

V Podravju 22 okužb v 12 občinah

Po okužbah nekoliko prednjači Maribor, kjer so jih odkrili pet, na Ptuju štiri, v občinah Slovenska Bistrica, Videm in Starše pa po dve.

Po eno novo okužbo s koronavirusom so odkrili v občinah Markovci, Hoče - Slivnica, Miklavž na Dravskem polju, Dornava, Kungota, Juršinci in Sveti Tomaž.

Brez novih okužb je tako kar 29 podravskih občin, in sicer Rače - Fram, Cerkvenjak, Lovrenc na Pohorju, Lenart, Gorišnica, Kidričevo, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Ormož, Ruše, Oplotnica, Hajdina, Pesnica, Sveta Ana, Makole, Šentilj, Majšperk, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Cirkulane, Poljčane, Selnica ob Dravi, Duplek, Središče ob Dravi, Podlehnik, Benedikt, Destrnik, Žetale, Zavrč, Trnovska vas.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice